/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Kids Vrij

Met een Kids Vrij abonnement van NS mogen kinderen van 4 t/m 11 jaar onbeperkt gratis met u mee reizen in alle treinen in Nederland.

Nu ook gratis met de bus van Syntus Overijssel

Vanaf 16 augustus 2015 t/m 31 december 2016 mogen kinderen met Kids Vrij ook gratis reizen in de bussen van Syntus Overijssel, OV regio IJsselmond en Arriva in Achterhoek en Rivierenland. 

LET OP: Kids Vrij is NIET geldig in de bussen van Syntus Gelderland en Twents. Ook op lijn 81 (Ommen-Westerhaar) van Twents waar Syntus Overijssel soms rijdt is Kids Vrij niet geldig.

Vraag snel aan via www.ns.nl/kidsvrij en ontdek het plezier en gemak van Kids Vrij!

Ons aanbod

Met Kids Vrij reizen kinderen, mits onder begeleiding van een volwassene met een geldig vervoerbewijs (18 jaar of ouder) altijd gratis met de trein en de bus van Syntus Overijssel: tijdens de spitsuren, in de daluren en in het weekend. 

Voor wie

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar mits onder begeleiding van een volwassene met een geldig vervoerbewijs. 

Tarief en verkrijgbaarheid

U kunt gratis een Kids Vrij abonnement aanvragen voor uw kind via www.ns.nl/kidsvrij. Hiervoor dient uw kind wel te beschikken over een persoonlijke OV chipkaart.

Heeft uw kind nog geen persoonlijke OV chipkaart dan kunt u deze gelijktijdig met het aanvragen van een Kids Vrij abonnement, aanschaffen voor  € 7,50. 

Geldigheid

 • Geldig in alle treinen in Nederland.
 • Geldig in de bussen van Syntus Overijssel, OV regio IJsselmond en Arriva in Achterhoek en Rivierenland van 16 augustus 2015 t/m 31 december 2016.
 • LET OP: Kids Vrij is NIET geldig in de bussen van Syntus Gelderland en Twents. Ook op lijn 81 (Ommen-Westerhaar) van Twents waar Syntus Overijssel soms rijdt is Kids Vrij niet geldig.
 • Geldig in het weekend én door de week, in dal- en spitsuren.
 • Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar mits onder begeleiding van een volwassene met een geldig vervoerbewijs.
 • Een volwassene is 18 jaar of ouder en mag maximaal 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar meenemen.
 • Elk meereizend kind heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig met het Kids Vrij abonnement er op geladen.
 • De OV-chipkaart is ook bruikbaar in bus, tram en metro elders in Nederland, wanneer er saldo opstaat; met een persoonlijke chipkaart krijgen kinderen van 4 t/m 11 jaar dan automatisch 34 % korting.
 • De prijs van het Kids Vrij abonnement is tijdelijk verlaagd. NS behoudt zich het recht voor de prijs van het abonnement weer te verhogen. U wordt hierover enkele maanden van te voren geïnformeerd. U heeft in dit geval het recht het abonnement weer op te zeggen.
 • Kijk voor de voorwaarden van Kids Vrij ook op www.ns.nl/kidsvrij

Veelgestelde vragen

Vraag: reizen alle kinderen van 4 t/m 11 jaar nu gratis met de bus?
Antwoord:  nee, ze moeten daarvoor via www.ns.nl/kidsvrij het gratis product Kids Vrij op een persoonlijke OV-chipkaart (dat is een kaart met pasfoto) zetten en samen reizen met een volwassene die in het bezit is van een geldig vervoerbewijs.

Vraag: mijn kind heeft geen persoonlijke OV-chipkaart, hoe kom ik daaraan?
Antwoord: de NS heeft op de website een aanbieding waarbij u de OV-chipkaart kunt aanschaffen voor € 2,50 i.p.v. € 7,50 (op is op!!!). U heeft dan wel een digitale pasfoto nodig van uw kind (dat mag ook een uitsnede zijn van een vakantiefoto, als het gezicht maar herkenbaar is).

Vraag: geldt het gratis reizen nu voor alle bussen in heel Nederland?

Antwoord: nee, het geldt alleen op de bussen van OV regio IJsselmond, Syntus Overijssel en Arriva Achterhoek en Rivierenland.

Vraag: moeten kinderen in- en uitchecken?
Antwoord: ja, in- en uitchecken is verplicht behalve in de bussen van OV regio IJsselmond in Flevoland en Overijssel; de chipkaartapparatuur in die bussen is pas in december 2015 geschikt voor Kids Vrij; tot die tijd geldt dat uw kind gratis kan reizen op vertoon van zijn/haar persoonlijke OV chipkaart.

Vraag: mogen kinderen met een Kids Vrij ook in de spitsuren reizen?
Antwoord: ja, dat mag, het abonnement is de hele week geldig van de eerste tot en met de laatste bus.

Hoe lang duurt deze actie?
Voor het gebruik van Kidsvrij in de bussen geldt dat deze actie duurt van 16 augustus 2015 t/m 31 december 2016.

Voor het gebruik van Kidsvrij in de trein geldt dat het nog niet bekend is wanneer de einddatum is.

Wat zijn de actievoorwaarden?
Kidsvrij: “gratis reizen met bus en trein”  

 • Geldig in de bussen van OV regio IJsselmond, Syntus Overijssel en Arriva Achterhoek Rivierenland Geldig bij alle treinvervoerders
 • Geldig het weekend én door de week, in dal- en spitsuren
 • Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar mits onder begeleiding van een volwassene met een geldig vervoerbewijs.
 • Een volwassene is 18 jaar of ouder en mag maximaal 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar meenemen (betaald of Kidsvrij)
 • Elk meereizend kind heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig met het Kidsvrij abonnement er op geladen
 • De OV-chipkaart is ook bruikbaar in bus, tram en metro elders in Nederland, wanneer er saldo opstaat; ; met een persoonlijke chipkaart krijgen kinderen van 4 t/m 11 jaar dan automatisch 34 % korting
 • Kidsvrij kan worden aangevraagd via ns.nl/kidsvrij

Ik heb al een Kidsvrij abonnement. Geldt de aanbieding ook voor mij?
Ja, voor het gebruik van Kidsvrij op de bus geldt dat u van 16 augustus 2016 t/m 31 december 2016 gratis kunt reizen in de bussen van OV regio IJsselmond, Syntus Overijssel en Arriva Achterhoek Rivierenland (met uitzondering van de lijnen 27/29 Arnhem – Doetinchem en 42/85 Nijmegen – Druten – Tiel)

Wat gebeurt er als ik 12 jaar wordt, kan ik dan per direct niet meer reizen met Kidsvrij?
Het Kidsvrij abonnement verloopt automatisch op de dag dat uw kind 12 jaar wordt. U wordt hierover ongeveer 6 weken voorafgaand aan de verjaardag geïnformeerd.