/getmedia/2e92f3a0-5eb7-44e7-9865-c6a9e6870fca/Over-Syntus.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Privacyverklaring

Syntus hanteert een strikt privacybeleid. Wij nemen uw privacy uiterst serieus en gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke informatie. Deze privacyverklaring geeft aan hoe wij omgaan met uw gegevens.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Alle (persoonlijke) gegevens die door Syntus verzameld via telefoon, websitegebruik (klikgedrag), aanvraagformulieren, de Syntus app en op andere manieren vrijwillig verkregen persoonsgegevens, mogen alleen worden verwerkt als daar een juridische basis voor is (een wettelijke grondslag). De grondslag die Syntus hanteert voor het verwerken van persoonsgegevens is uw ondubbelzinnige toestemming (art 8, onder a, Wet Bescherming Persoonsgegevens). Daarnaast is Syntus gebonden aan de gedragscode “verwerking persoonsgegevens OV-chipkaart door OV bedrijven”, die is gedeponeerd door het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer).
Syntus heeft de verwerking van persoonsgebonden gegevens gemeld bij het Meldingsregister van College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Cookies

Waarom moet ik de cookies accepteren?
Op de website van Syntus worden bezoekgegevens bijgehouden als bezoekers de cookies accepteren. Met deze gegevens past Syntus de website zodoende aan om de ervaring en het gebruik van de website voor de bezoekers te kunnen optimaliseren. 

Syntus kan zo zien hoe vaak bepaalde pagina’s zijn bezocht, door welk type apparaat en hoe lang bezoekers op bepaalde pagina’s zitten. Door minder goed bekeken pagina’s te optimaliseren kan een bezoeker het gebruik van de website beter ervaren. 

Wat is een cookie?
Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op de harde schijf van uw computer opslaat. Het wordt niet gebruikt om privégegevens op te slaan. Dit maakt het gebruik van de cookies veilig en voorkomt dat uw gegevens gebruikt worden voor e-mail en/of marketing acties. Syntus zal uw gegevens niet verkopen of op een andere manier ter beschikking stellen aan derden. Het zorgvuldig behandelen en beveiligen van de persoonsgegevens op de website vindt Syntus van essentieel belang.

Hoe verwijder ik een cookie?
De opgeslagen cookies kunt u in de browser instellingen verwijderen. De cookies kunt u in de instellingen van uw browser verwijderen.

Waarvoor gebruikt Syntus uw gegevens?

  • Om overeenkomsten te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld bij de aanschaf van onze producten en abonnementen.
  • Om te kunnen reageren op uw vraag, suggestie, klacht.
  • Om gevonden voorwerpen te kunnen retourneren. 
  • Wanneer u heeft aangegeven de Syntus nieuwsbrief te willen ontvangen. 
  • Wanneer u akkoord bent gegaan / heeft gegeven met de gebruiksvoorwaarden van bepaalde producten, diensten, acties, enquêtes of een prijsvraag. 
  • Wanneer u akkoord bent gegaan / heeft gegeven voor het versturen van gepersonaliseerde en gerichte marketing uitingen via de Syntus App.
  • Wanneer u akkoord bent gegaan / heeft gegeven voor het versturen van reisinformatie zoals omleidingen en storingen via de Syntus App.

Welke gegevens verwerkt Syntus?

  • Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail adres
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Respondentnummer
  • Klantnummer, kaartnummer, formuliernummer
  • Soort abonnement/product, ingangsdatum, wervingskanaal, duplicaathistorie, OV-chipkaart chipnummer
  • Klachtgegevens, restitutie, verloren/gevonden voorwerpen
  • Transactiegegevens Syntus reizen, waaronder check-in en check-out gegevens
  • Gegevens m.b.t. lopende/verrichte transacties en additionele gegevens als navigatiegegevens, opgevraagde publicaties/brochures
  • Gegevens uit rechtstreeks contact
  • Financiële gegevens, bank/giro rekeningnummer, betaalwijze, verrichte betalingen
  • Contactgegevens werkgever (indien u een abonnement heeft via uw werkgever)
  • Rekeningnummer, betaalwijze en debiteurengegevens
  • Gegevens met betrekking tot het gebruik van de Syntus App

Wanneer gebruikt Syntus uw gegevens?

  • Indien u een abonnement heeft aangeschaft en om uitvoering te kunnen geven aan deze overeenkomst.
  • Om bij gevonden en verloren voorwerpen zorg te kunnen dragen voor een goede afhandeling en terugbezorging.
  • Om uw vragen, suggesties en klachten te kunnen beantwoorden
  • Om over belangrijke ontwikkelingen binnen onze producten/diensten te kunnen communiceren.
  • Om u over nieuwe producten en diensten van Syntus te kunnen informeren.
  • Om commerciële aanbiedingen te kunnen doen;
  • Voor marktonderzoek, managementinformatie, product- en dienstontwikkeling en het bepalen van algemene strategie.
  • Voor de gebruikelijke financiële activiteiten bij de verkoop van producten/diensten (factureren, innen, crediteren, vordering via derden, intern beheer).
  • Bij gegevensverwerking voor directe marketingdoeleinden gericht op het tot stand brengen en/of in stand houden van een directe relatie tussen activiteiten van Syntus (eventueel met samenwerkende partners voor gezamenlijke aanbiedingen) met (ex-)reizigers en respondenten. Hieronder wordt mede verstaan het vaststellen van transacties en interesses rechtstreeks verkregen van (ex-)reizigers en respondenten.
  • Voor het onderhouden van contacten met debiteuren en het verwerken van gegevens van (ex-)reizigers om te kunnen communiceren in het kader van de werking van en het doen van uitkeringen bij een loyaliteitsprogramma.
  • Bij de behandeling van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole; uitvoering of toepassing van andere wetten.
  • Bij het uitvoeren van debiteurencontrole ten behoeve van opdrachtverwerking en verkoopondersteuning.
  • Bij verantwoorde uitoefening van bedrijfsdoelstellingen van Syntus.

Syntus app:
  • Het toekennen en inwisselen van Syntus punten (t.b.v. het spitsmijdprogramma).
  • Het geven van gepersonaliseerde reisadviezen.
  • Het informeren over relevante reisinformatie zoals omleidingen of storingen.
  • Het doen van persoonlijke aanbiedingen.
  • Het uitvoeren van analyses voor Syntus.

Het bewaren en beveiligen van uw gegevens

De verzamelde gegevens worden conform de eisen uit de Wet bescherming persoonsgegevens (art 13 Wbp) op een adequaat en passend niveau beveiligd. Gegevens worden niet langer dan noodzakelijk bewaard voor de verwerking van de hierboven genoemde doeleinden. Willekeurige medewerkers en derden hebben geen toegang tot uw persoonsgegevens.

Verstrekking persoonsgegevens aan derden

Uw persoonsgegevens worden door Syntus op geen enkele manier beschikbaar gesteld aan derden. Dat betekent dat deze gegevens nooit aan derden worden verkocht en er geen doorgifte plaatsvindt van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Unie. Het kan zijn dat Syntus in sommige gevallen persoonsgegevens dient te verstrekken op grond van wet- en regelgeving. Syntus houdt zich hierbij aan de verplichtingen en aan de eisen die door de Wbp hieraan worden gesteld.

Cameratoezicht in voertuigen

In veel Syntus voertuigen zijn camera’s geïnstalleerd. Deze zijn bedoeld om de (sociale) veiligheid van onze medewerkers, reizigers en bescherming van eigendommen te verhogen. De beelden worden slechts een korte termijn bewaard en worden niet gebruikt en/of uitgelezen indien daar geen aanleiding toe is. Bij een incident kunnen de camerabeelden binnen de wettelijke kaders ter beschikking worden gesteld aan politie en justitie ter ondersteuning van een aangifte van een strafbaar feit.

Gegevens wijzigen

Syntus vindt dat de controle over uw persoonsgegevens bij u moet liggen. In de e-mail nieuwsbrief en andere mailings staat een link waarmee u uzelf kunt afmelden voor de email communicatie vanuit Syntus. Ook kunt u via ‘mijn Syntus’ uw persoonsgegevens aanpassen. U hebt te allen tijde het recht op inzicht in uw gegevens. U kunt Syntus verzoeken om een overzicht te verstrekken van uw verwerkte persoonsgegevens. Indien uw persoonsgegevens onjuistheden bevat, onvolledig zijn of anderszins in strijd met het wettelijk voorschrift, heeft u het recht om Syntus te verzoeken uw persoonsgegevens te corrigeren of te verwijderen. Via www.mijnov-chipkaart.nl kunt u uw reisgegevens inzien.

Contact

U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice wanneer u:
  • Vragen, opmerkingen of klachten heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens.
  • Vragen, opmerkingen of klachten heeft over het privacybeleid van Syntus.
  • Wilt dat Syntus uw persoonsgegevens verwijdert, omdat u niet langer gebruik wilt maken van onze diensten. 
  • Syntus heeft een privacy officer die goede naleving van de privacyspelregels door Syntus bewaakt.
Sluiten De website van Syntus gebruikt bij bepaalde functionaliteiten cookies.