/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Buurtbus

In het hele Twents gebied rijden buurtbussen. De buurtbus rijdt een vaste route volgens een vaste dienstregeling en wordt gereden door vrijwilligers met een 8 persoons-busje. Er zijn geen staanplaatsen in de buurtbus.

Geldige vervoerbewijzen

De buurtbus in Twente heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. Het buurtbuskaartje kost € 2,- per rit (€ 2,25 per 1 januari 2023).

In alle buurtbussen van Twents is het mogelijk om met jouw OV-chipkaart te reizen. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn ook geldig in de buurtbus. Eventuele leeftijdskorting wordt automatisch berekend. Syntus Sterabonnementen en Syntus Trajectkaarten zijn niet geldig in de buurtbus in Twente.

Ook is het mogelijk om te betalen met OVpay. ​De prijs voor je reis is in alle buurtbussen gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Bij gebruik OVpay in de buurtbussen geldt vol tarief saldo conform OV-chipkaart. Uitzondering hierop is gebruik TwentsFlex (lijn 4990). Op deze bus geldt er wel een maximum bedrag van € 2,- (vanaf 1 januari 2023 € 2,25) per rit ook indien men gebruik maakt van OVpay.

Kinderen t/m 3 jaar mag je gratis meenemen.