/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Tot (ten minste) 18 januari geen buurtbussen

De overheid heeft maandag 14 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het openbaar vervoer: reis alleen als het noodzakelijk is. Hierdoor maken er nog minder reizigers gebruik maken van het OV. Daarom verlengen wij de kerstvakantiedienstregeling en rijden de buurtbussen voorlopig niet tot (ten minste) tot 18 januari 2021. 

Of (een gedeelte van) de buurtbussen vanaf 18 januari weer gaan rijden, is afhankelijk van de persconferentie van 12 januari. Daarom adviseren wij je om onze website in de gaten te houden. 

Buurtbus

In het hele Twents gebied rijden buurtbussen. De buurtbus rijdt een vaste route volgens een vaste dienstregeling en wordt gereden door vrijwilligers met een 8 persoons-busje. Er zijn geen staanplaatsen in de buurtbus.

Geldige vervoerbewijzen

De buurtbus in Twente heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. Het buurtbuskaartje kost € 2,- per rit.

In alle buurtbussen van Twents is het mogelijk om met jouw OV-chipkaart te reizen. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn ook geldig in de buurtbus. Eventuele leeftijdskorting wordt automatisch berekend. Syntus Sterabonnementen en Syntus Trajectkaarten zijn niet geldig in de buurtbus in Twente.

Kinderen t/m 3 jaar mag je gratis meenemen.