/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

De buurtbussen in Twente starten langzaamaan weer op

De eerste buurtbussen in Twente gaan per 9 november de weg weer op. Het gaat om de buurtbussen 506 (Enschede) en 525 (Almelo). Vanaf 23 november rijden ook de buurtbussen 513, 594 en 597 in en om Nijverdal weer uit. Sinds de start van de coronamaatregelen, in maart 2020, heeft de buurtbus niet meer gereden. In de bussen kon 1,5 meter afstand tussen reizigers en chauffeurs, en daarmee ook de gezondheid, niet worden gegarandeerd. De eerste bussen zijn dankzij diverse technische aanpassingen nu coronaproof ingericht.

Buurtbus 506 (Enschede - Boekelo) rijdt vanaf 9 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4506
Buurtbus 525 (Almelo station - Aalderinkshoek) rijdt vanaf 9 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4525
Buurtbus 513 (Nijverdal - Raalte) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4513
Buurtbus 594 (Den Ham - Nijverdal) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4594
Buurtbus 597 (Nijverdal - Hellendoorn) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4597

Zodra er meer buurtbussen rijden communiceren wij dat in het bovenstaande overzicht op deze pagina en via de media. 

Niet alle buurtbussen rijden weer

Niet alle buurtbussen in Twente gaan weer rijden. De verwachting is dat de komende periode enkele buurtbussen weer opstarten. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Veel chauffeurs hebben een hogere leeftijd en vallen in een risicodoelgroep. Zij wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert. Voor de buurtbusverenigingen en Keolis staat de gezondheid van chauffeurs en passagiers voorop. Zij hebben dan ook begrip voor deze keuze.

Buurtbus

In het hele Twents gebied rijden buurtbussen. De buurtbus rijdt een vaste route volgens een vaste dienstregeling en wordt gereden door vrijwilligers met een 8 persoons-busje. Er zijn geen staanplaatsen in de buurtbus.

Geldige vervoerbewijzen

De buurtbus in Twente heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. Het buurtbuskaartje kost € 2,- per rit.

In alle buurtbussen van Twents is het mogelijk om met jouw OV-chipkaart te reizen. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn ook geldig in de buurtbus. Eventuele leeftijdskorting wordt automatisch berekend. Syntus Sterabonnementen en Syntus Trajectkaarten zijn niet geldig in de buurtbus in Twente.

Kinderen t/m 3 jaar mag je gratis meenemen.