/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

65 Plus kaartje

Gewoon voor € 2,20 (€ 2,36 per 1 januari 2023) met de bus naar de markt in Enschede, naar het ziekenhuis voor controle, naar de sauna voor een verwendagje, naar de kleinkinderen voor een gezellig bezoek of naar het museum. Met het 65 plus kaartje reis je eenvoudig naar deze plaatsen en nog vele andere bestemmingen. Je kunt het kaartje gewoon eenvoudig pinnen bij de buschauffeur of per 5 of 10 kopen in de Keolis app.

Informatiebijeenkomsten OV-ambassadeurs


Let op: alle activiteiten van de OV-ambassadeurs zijn tot nadere berichtingeving afgelast wegens het Corona virus.  Kijk hier voor de actuele informatie.

In Midden Overijssel en Twente maken we overigens dankbaar gebruik van de inzet van OV-ambassadeurs: vrijwilligers die het leuk vinden om hun ervaringen te delen met anderen die onbekend zijn met het OV. Ze organiseren infobijeenkomsten en inloopspreekuren over het openbaar vervoer en organiseren en begeleiden proefreizen.

Wil je vaker met het OV reizen? Maar vindt je dit lastig omdat je niet gewend bent met de bus of trein te reizen? Je bent van harte welkom om één van de informatiebijeenkomsten bij te wonen.

Ons aanbod

Als je 65 jaar of ouder bent, reis je 2 uur voor € 2,20. Je kunt dus ook gewoon overstappen én je krijgt een zitplaatsgarantie. Wil je langer dan 2 uur reizen? Koop dan na 2 uur gewoon een nieuw kaartje bij de chauffeur. Je kunt deze gewoon met je pin betalen.

Voor wie

Deze kaart is voor mensen van 65 jaar en ouder (legitimatie verplicht).

Tarief en verkrijgbaarheid

Tarief 2023
Het 65 Plus kaartje is voor € 2,36 verkrijgbaar bij de chauffeur en kun je gewoon pinnen in de bus.
In de Keolis app kun je het 65 plus kaartje kopen in bundels van 5 of 10 kaartjes. Koop je 10 kaartjes dan betaal je voor 9 kaartjes, je krijgt dus één kaartje gratis. Je kunt ook een kaartje kopen in de Infoshop op het busstation in Enschede.

Tarief 2022
Het 65 Plus kaartje is voor € 2,20 verkrijgbaar bij de chauffeur en kun je gewoon pinnen in de bus.
In de Keolis app kun je het 65 plus kaartje kopen in bundels van 5 of 10 kaartjes. Koop je 10 kaartjes dan betaal je voor 9 kaartjes, je krijgt dus één kaartje gratis. Je kunt ook een kaartje kopen in de Infoshop op het busstation in Enschede.
 

Geldigheid

Het 65-plus kaartje is geldig:

  • Tot 2 uur na ingang
  • Voor één persoon van 65 jaar of ouder.
  • Op werkdagen na 9.00 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen en in de maanden juli en augustus is de kaart ook voor 09.00 uur geldig.
  • Uitsluitend in de bussen van Twents.
  • Op lijn 73 en 74 alleen op het trajectdeel van Twents (Enschede-Haaksbergen v.v.).
  • Niet op de buurtbus.