Dienstregeling 2020

Hier vind je de folders en lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 15 december 2019

Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.
Belangrijkste wijzigingen

Enschede

Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit
De vertrektijden in de avonduren wijzigen. Hierdoor verbetert de aansluiting met de Intercity op Enschede Centraal Station. Ook verbetert de aansluiting op station Kennispark van de stoptrein uit Zwolle op de bus richting UT én de overstap van lijn 9 (halte De Broeierd) op lijn 1 (halte UT/Drienerbeeklaan).
 
Op zondag begint lijn 1 een uur eerder te rijden. De eerste bussen komen tussen 9.15 en 9.30 uur aan op het busstation in Enschede. Reizigers kunnen hierdoor vroeger gebruik maken van de treinen naar de rest van het land. Deze aanpassing is onderdeel van een proef die op lijn 1 en lijn 2 wordt gehouden om de reismogelijkheden op zondag te verbeteren.
 
Lijn 2 Helmerhoek - Deppenbroek
Op zondag begint lijn 2 een uur eerder te rijden. De eerste bussen komen tussen 9.15 en 9.30 uur aan op het busstation in Enschede. Reizigers kunnen hierdoor vroeger gebruik maken van de treinen naar de rest van het land. Deze aanpassing is onderdeel van een proef die op lijn 1 en lijn 2 wordt gehouden om de reismogelijkheden op zondag te verbeteren.
 
Lijn 6 Centraal Station - Stokhorst
In verband met werkzaamheden en herinrichting van de Oosterstraat rijdt lijn 6 tot nader bericht een omleidingsroute via de Boulevard 1945. In overleg met de gemeente wordt gekeken naar een blijvende oplossing.
 
Lijn 9 Enschede - UT - Hengelo
Op zondag rijdt lijn 9 twee keer per uur.

Hengelo

Lijn 13 Centraal Station - Slangenbeek
Op het traject Slangenbeek - Centraal Station rijden twee extra vroege ritten. In de vakantieperiode reden deze ritten al en nu rijden deze ritten het hele jaar.
 
Lijn 16 Hengelo - UT
Deze lijn vervalt. Lijn 9 gaat twee keer per uur rijden en daarom is het niet meer noodzakelijk om lijn 16 te rijden. Reizigers die op het UT-terrein willen uitstappen kunnen gebruik maken van lijn 1 die vanaf Enschede Centraal Station via station Kennispark naar de UT rijdt. Lijn 1 sluit op het Centraal Station goed aan op de Intercity en op station Kennispark op de trein vanaf Zwolle.

Streeklijnen

Lijn 59 Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen
De eerste rit Hengelo - Tubbergen (vertrek 6.10 uur - aankomst 6.46 uur) vervalt van maandag t/m vrijdag in de vakantieperiode. Van deze rit wordt nagenoeg geen gebruik van gemaakt.
 
Lijn 62 Borculo - Enschede - Oldenzaal - Denekamp
In verband met de aangepaste rijtijden (als gevolg van de toegenomen verkeersdrukte) is het niet meer mogelijk om in de spits altijd een doorgaande verbinding te bieden in Enschede. Daarom moeten reizigers in de spits in één richting altijd overstappen op Enschede CS.
In de ochtendspits stappen reizigers in de richting Denekamp over op Enschede CS. In de middagspits stappen reizigers richting Borculo over op Enschede CS.
 
Vanaf Enschede CS vertrekken de bussen op vaste tijden zodat vertragingen geen invloed hebben op de hele lijn. Beide ritten sluiten niet altijd op elkaar aan maar het merendeel van de doorgaande reizigers reist toch maar één of twee haltes verder. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van de overige buslijnen in Enschede. Lijn 2 rijdt bijvoorbeeld elke 10 minuten.
 
De bus van Denekamp naar Enschede, vertrek uit Denekamp 7.11 uur, gaat een kwartier later rijden. De bus van Haaksbergen naar Enschede, vertrek uit Haaksbergen 7.23 uur, vervalt. In plaats hiervan gaat er om 8.07 uur een bus rijden van Haaksbergen naar Enschede.
Door deze aanpassing vindt er een betere spreiding van de reizigers plaats in de drukke ochtendspits.
Enkele ritten vervallen omdat er nagenoeg geen reizigers in zitten.
 
In overleg met Arriva wordt de aansluiting in Borculo in de avonduren hersteld. Lijn 23 vanaf Doetinchem en lijn 56 vanaf Deventer sluiten weer aan op lijn 62 naar Enschede.
 
Reizigers die vanuit Denekamp via Oldenzaal naar Ootmarsum en Almelo rijden (met lijn 62 en 64), kunnen gebruik maken van lijn 264. Dit is een nieuwe lijn die in de ochtendspits twee keer van Denekamp via Ootmarsum, Vasse en Tubbergen rechtstreeks naar Almelo rijdt.
 
Lijn 64 Overdinkel - Oldenzaal - Almelo
De eerste rit van Tubbergen naar Almelo, vertrek 6.20 uur uit Tubbergen, rijdt voortaan het hele jaar.
De overige ritten die in de ochtendspits beginnen in Tubbergen (vertrek 7.03, 7.33, 8.03 en 8.39 uur) vervallen omdat hier bijna geen gebruik van gemaakt wordt.
Om 13.03 uur rijdt er een extra rit van Almelo naar Overdinkel zodat je eerder ieder half uur kan reizen. ’s Middags vervallen er twee ritten tussen Oldenzaal en Overdinkel omdat hier bijna geen gebruik van gemaakt wordt.
 
Lijn 264 Denekamp – Almelo (NIEUW)
Met uitzondering van de vakantieperioden worden er twee spitsritten toegevoegd. Deze ritten beginnen in Denekamp en rijden via Ootmarsum, Vasse en Tubbergen rechtstreeks naar Almelo. De bussen rijden dus niet via Geesteren. Deze ritten worden gereden als lijn 264.
 
Lijn 80 Hardenberg - Westerhaar
Lijn 81 Ommen - Westerhaar - Almelo
In verband met de aangepaste rijtijden (als gevolg van de toegenomen verkeersdrukte) is het niet meer mogelijk om lijn 80 en 81 altijd op elkaar aan te laten sluiten in Westerhaar. Om in de spits toch een goede verbinding mogelijk te maken tussen Ommen en Hardenberg, worden de ritten in de spits aan elkaar gekoppeld. In de ochtendspits rijdt lijn 81 vanaf Ommen in Westerhaar door als lijn 80 naar Hardenberg. In de middagspits rijdt lijn 80 vanaf Hardenberg in Westerhaar door als lijn 81 naar Ommen. Zo hoeven doorgaande reizigers op het traject Ommen - Hardenberg niet over te stappen. Op het traject Almelo-Ommen v.v. van lijn 81 moet dan wél overgestapt worden in Westerhaar.
 
Op zaterdag wordt tussen Almelo en Westerhaar in beide richtingen een extra rit toegevoegd. Je kan dan een uur later nog gebruik maken van lijn 81, net als op zondag.
 
Lijn 83 Almelo - Vriezenveen
Lijn 83 vanaf Vriezenveen rijdt in Almelo tot het Centraal Station. Dit is tevens het beginpunt richting Vriezenveen. Het gedeelte Centraal Station - Centrumplein vervalt.
 
Lijn 96 Rijssen - Nijverdal
De route in Rijssen wijzigt. Lijn 96 rijdt voortaan weer via de Holterstraatweg van en naar het station. De route via Rijssen Zuid vervalt. Voor reizigers langs de vervallen route is er een prima alternatief: TwentsFlex. Met deze flexibele vervoerservice reis je binnen de hele gemeente Holten-Rijssen van halte naar halte wanneer jij dat wilt. Kijk voor meer informatie op www.twents.nl/twentsflex.

Buurtbus

Lijn 591 Bruinehaar - Tubbergen
De gemeente Tubbergen wil graag een rechtstreekse OV-verbinding tussen Tubbergen en Hardenberg. In overleg met provincie Overijssel en de gemeentes Hardenberg en Tubbergen is dit nu gerealiseerd. De verbinding komt tot stand door buurtbus 591 in Bruinehaar één keer per uur aan te laten sluiten op buurtbus 598 van Syntus-Overijssel. Deze buurtbus reed voorheen tot Kloosterhaar maar wordt doorgetrokken naar Bruinehaar. In Bruinehaar moet dus altijd overgestapt worden.
 
Buurtbus lijn 591 rijdt voortaan ook op donderdagavond en zaterdagmiddag zodat Tubbergen en Hardenberg ook tijdens de koopavond en op zaterdag goed bereikbaar zijn. De buurtbus rijdt niet meer via Manderveen. Deze haltes vervallen in verband met het zeer geringe gebruik. In Geesteren kan bij de halte Knoefbakker overgestapt worden van lijn 64 op buurtbus lijn 591 en andersom.

Lijn 597 Nijverdal - Hellendoorn
In de ochtendspits rijdt een extra rit. De rit van 7.52 uur vanaf de halte Krönnenzommer vertrekt 6 minuten eerder. Vanaf de Collenstaartweg rijdt de bus dan rechtstreeks naar het station. Vervolgens rijdt de bus leeg naar de Kruidenwijk waar om 8.04 uur de normale rit richting het centrum opgepakt wordt.
 

Scholierenlijnen

Lijn 680 Den Ham - Hardenberg
Deze lijn vervalt. Het aantal reizigers is te laag om deze lijn, naast de bestaande lijn 80/81, te rijden. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 80 en lijn 81. Doordat lijn 81 vanaf Ommen ’s ochtends doorrijdt als lijn 80 naar Hardenberg en ’s middags andersom, blijft de doorgaande verbinding bestaan.
 
Lijn 681 Den Ham - Almelo
Om de scholen in de Aalderinkshoek in Almelo beter te bedienen rijdt lijn 681 in Almelo extra ritten tussen het Centraal Station en de Aalderinkshoek (in beide richtingen). In de ochtendspits rijden er drie extra ritten. ’s Middags rijden er tevens drie extra ritten die aansluiten op de laatste lesuren van de school.