Dienstregeling 2019

Hier vind je de folders en lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 9 december 2018

Plan jouw reis vooraf met onze handige reisplanner.

Folders en lijnennetkaart

Belangrijkste wijzigingen

Stadsdienst Enschede

Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit

 • Deze lijn rijdt op het UT-terrein nog maar 2 verschillende varianten. Op maandag t/m vrijdag tot 20:00 uur rijdt lijn 1 de volledige route over het UT-terrein, dus naar de Langenkampweg via De Zul. Na 20:00 uur en in het weekend rijdt lijn 1 de korte route naar de Langenkampweg, via de Calslaan.
 • De vertrektijden van lijn 1 in de avonduren wijzigen waardoor de bus aansluit op de sprinter vanuit Zwolle en de Regionalbahn vanuit Duitsland.
 • De routes zijn niet gewijzigd, wel is het aantal varianten nu beperkt tot twee.
Lijn 5 Enschede Centraal - ‘t Zwering
De route wijzigt. De bus rijdt ter hoogte van het winkelcentrum Stadsveld via de Nicolaas Maesstraat en Wethouder Nijhuisstraat terug naar de Elferinksweg. De halte Winkelcentrum Stadsveld wordt verplaatst naar de Jan van Goyenstraat.
 
Lijn 9 Hengelo - Enschede
De vakantiedienstregeling wordt alleen nog gereden in de kerst- en zomervakantie. Tijdens de herfst-, voorjaars- en meivakantie rijdt lijn 9 weer de normale dienstregeling.
 
/getmedia/61f38d05-c484-4b02-a2db-07832a359201/Routevoering-lijn-1-UT.png?width=767&height=740&ext=.png
Routevoering lijn 1 op campus UT Twente

Stadsdienst Hengelo

Lijn 9 Hengelo - Enschede
De vakantiedienstregeling wordt alleen nog gereden in de kerst- en zomervakantie. Tijdens de herfst-, voorjaars- en meivakantie rijdt lijn 9 weer de normale dienstregeling.

Stadsdienst Almelo

De nieuwe dienstregeling vanaf 9 december heeft geen wijzigingen ten opzichte van de huidige dienstregeling.

Streeklijnen

Lijn 53 Hengelo - Haaksbergen - Eibergen

 • Lijn 53 rijdt van maandag t/m vrijdag overdag vanuit Haaksbergen door naar Eibergen. Omdat de lijnen 73 en 74 overdag niet meer via Haaksbergen rijden blijft er op deze manier toch een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en Eibergen. ’s Avonds en in het weekend wordt deze rechtstreekse verbinding door lijn 474 (Arriva) uitgevoerd.
 • De route van lijn 53 door de Zienesch ’s avonds en in het weekend vervalt. Hierdoor wordt er nu ook in Hengelo aansluiting op de trein worden geboden.
Lijn 59 Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen
Medio 2019 zal lijn 59 in Hengelo-zuid weer via de Diamantstraat en de Akzo gaan rijden (exacte ingangsdatum nog niet bekend). Tevens wordt dan de nieuwe route over de Laan Hart van Zuid in gebruik genomen. Op deze nieuwe route komen twee haltes: Ketelmakerij en Esrijn. De haltes W. de Clerqstraat en ’t Loo vervallen dan voor lijn 59.  
 
Lijn 60 Oldenzaal - Enschede
 • Vanuit Enschede rijdt lijn 60 op station Oldenzaal door naar Oldenzaal De Thij via de route van lijn 65. Het lijnnummer 65 vervalt. De huidige route (tot 9 december 2018) van lijn 60 tussen station Oldenzaal en De Thij vervalt. De haltes Begraafplaats, Vondellaan, Guido Gezellestraat en F. van Eedenstraat worden niet meer aangedaan.
 • Op station Oldenzaal blijft de aansluiting op de trein richting Hengelo en Zutphen bestaan.
 • In de ochtendspits wordt een extra rit gereden via De Thij. Deze komt aan om 08:13 op station Oldenzaal en geeft daarmee aansluiting op de stoptrein (RB61) van Eurobahn richting Hengelo.
 • Met uitzondering van de vakanties rijdt lijn 60 in Enschede door als lijn 62 naar Haaksbergen.
 • In de vakanties rijdt lijn 60, op 4 ritten na, alleen het traject tussen station Oldenzaal en De Thij.
Lijn 62 Borculo - Haaksbergen - Enschede (- Denekamp)
 • In verband met de nieuwe route van lijn 73 en 74 tussen Eibergen en Enschede (via de N18 en niet via Haaksbergen), wordt de frequentie van lijn 62 tussen Haaksbergen en Enschede verdubbeld. Dit geldt dan tussen 7:00 uur en 19:00 uur met uitzondering van de vakantieperiodes. In combinatie met de doorgaande ritten van/naar Neede rijdt er dan ieder kwartier een bus tussen Haaksbergen en Enschede.
 • De ‘korte’ ritten tussen Haaksbergen en Enschede rijden in Enschede door als lijn 60 waardoor je overdag 4 keer per uur een rechtstreekse verbinding hebt van Haaksbergen naar Oldenzaal, via Enschede. 
 • Ook verbetert de aansluiting op het busstation in Haaksbergen tussen lijn 62 en lijn 53.
Lijn 64
Door de toegenomen verkeersdrukte rond Almelo wijzigen de vertrektijden van lijn 64 Overdinkel – Almelo. Hierdoor blijven de aansluitingen op station Almelo, met name in de ochtendspits, gewaarborgd.

Lijn 65 Station Oldenzaal - De Thij
Dit lijnnummer vervalt. Het traject wordt opgenomen in de dienstregeling van lijn 60.
 
Lijn 73/74 (Doetinchem/Winterswijk -) Eibergen - Enschede
 • De route van lijn 73 en 74 wijzigt. Na Eibergen rijden beide lijnen vanaf de afslag Neede via de nieuwe N18 naar Enschede v.v. Haaksbergen wordt niet meer aangedaan. De reistijd tussen Haaksbergen en Enschede wordt hierdoor in beide richtingen met 10 minuten ingekort.
 • Lijn 474 rijdt ’s avonds en in het weekend, net als lijn 74 in de huidige dienstregeling, tot Haaksbergen Busstation. Hier sluit de bus aan op lijn 62 naar Enschede. Andersom sluit lijn 62 dan op het busstation aan op lijn 474 naar Groenlo. Met lijn 474 blijft er ook ’s avonds en in het weekend een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en Eibergen.
 • Lijn 73 en (4)74 vallen helemaal onder de verantwoording van Arriva.
Lijn 80 Hardenberg - Westerhaar
 • Lijn 80 wordt ingekort tot het traject Hardenberg-Westerhaar. Het gedeelte Westerhaar-Almelo wordt voortaan gereden door lijn 81.
 • In Hardenberg vervalt de route door het centrum. Begin- en eindpunt in Hardenberg is het station.
Lijn 81 Ommen - Westerhaar - Almelo
 • Lijn 81 rijdt vanaf Westerhaar door naar Almelo via de huidige route van lijn 80 en neemt hiermee dit gedeelte over van lijn 80.
 • De vertrektijden in Almelo en Ommen wijzigen waarmee de aansluiting verbetert op de trein in beide plaatsen. In Almelo op de sprinters richting Zwolle en Enschede, in Ommen op de stoptrein richting Zwolle. ’s Ochtends wordt aansluiting gegeven van bus op trein, ’s middags van trein op bus.
 • In Ommen wordt de route ingekort tot de halte Strangeweg, De halte Sogenbosstraat vervalt.
Lijn 95 Borculo - Goor - Rijssen - Almelo
 • De vertrektijden van lijn 95 wijzigen waardoor op alle momenten van de dag een goede aansluiting ontstaat op de trein in Goor, in beide richtingen. Ook verbetert de aansluiting in Rijssen op de trein naar Deventer. De aansluiting op de trein naar Almelo vervalt hier helaas. Vanuit Enter kunnen reizigers echter rechtstreeks met lijn 95 naar Almelo en naar Hengelo en Enschede kunnen zij via Goor reizen.
 • Buiten de vakanties rijdt lijn 95 in de daluren voortaan 1 keer per uur. In de vakanties rijdt lijn 95 in de spits ook tussen Borculo en Goor 1 keer per uur.
Lijn 96 Rijssen - Nijverdal
In Nijverdal rijdt de bus niet meer via de Bergleidingweg maar blijft op de Rijssensestraat. De aansluiting op het station verbetert hierdoor, waardoor de overstap op en van de Blauwnet Sprinter naar Zwolle en Enschede verbetert. De haltes Potgieterstraat, Genestetstraat en Willem Kloosstraat vervallen.

Lijn 97 Holten - Goor - Haaksbergen
Buiten de vakanties rijdt lijn 97 in de daluren op het hele traject 1 keer per uur. In de vakanties rijdt lijn 97 in de spits ook tussen Goor en Haaksbergen 1 keer per uur.
 
Lijn 680 Den Ham - Hardenberg
Lijn 680 rijdt in Hardenberg voortaan via het Centrum. Dit als alternatief voor scholieren die normaal met lijn 80 reisden. Lijn 80 heeft nu het station als eindpunt.
 

Buurtbuslijnen

Lijn 594 Daarlerveen/Den Ham - Nijverdal (Buurtbus)
Lijn 594 rijdt in Hellendoorn via de Schapenmarkt. Daarmee kunnen reizigers in combinatie met buurtbus lijn 597 twee keer per uur tussen Nijverdal en Hellendoorn reizen.