/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2018

Op zondag 4 maart 2018 gaat de nieuwe dienstregeling in van Syntus Twente. Elk jaar wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar te laten aansluiten. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles met als doel een logische reis voor de reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden.

Let op! Afwijkende dienstregelingen in de regio Twente.
In Twente rijden we op Goede Vrijdag een vakantiedienstregeling. Tijdens Pasen rijden we een zondagdienstregeling. Op Koningsdag rijden we een zaterdagdienstregeling. Op Hemelvaartsdag rijden we een zondagdienstregeling. De dag na Hemelvaart rijden we een vakantiedienstregeling. Met Pinksteren rijden we een zondagdienstregeling. Van 1 juli t/m 1 september rijden we de zomerdienstregeling in Twente.   

Klik hier en plan je reis vooraf met onze handige reisplanner.

Folders en lijnennetkaart

Stadsdienst Enschede
Stadsdienst Hengelo
Stadsdienst Almelo

Streeklijn 51 Almelo- Hengelo
Streeklijn 53 Hengelo - Haaksbergen
Streeklijn 59 Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen
Streeklijn 60 Oldenzaal - Enschede
Streeklijn 61 Overdinkel - Enschede
Streeklijn 62 Borculo - Enschede - Oldenzaal - Denekamp
Streeklijn 64 Overdinkel - Oldenzaal - Almelo
Streeklijn 65 Oldenzaal Station - Oldenzaal De Thij
Streeklijn 66 Neede - Almelo - Oldenzaal
Streeklijn 73 Enschede - Haaksbergen - Winterswijk
Streeklijn 74 Enschede - Haaksbergen - Doetinchem
Streeklijn 80 Hardenberg - Almelo
Streeklijn 81 Ommen - Westerhaar
Streeklijn 83 Almelo - Vriezenveen
Streeklijn 680 Den Ham - Hardenberg
Streeklijn 681 Den Ham - Almelo
Streeklijn 95 Almelo - Rijssen - Goor - Borculo
Streeklijn 96 Rijssen - Nijverdal
Streeklijn 97 Holten - Goor - Haaksbergen

Buurtbus 505 Enschede Station - Hogeland
Buurtbus 506 Enschede Station - Boekelo
Buurtbus 508 Enschede - Wesselerbrink - Stroinkslanden
Buurtbus 513 Nijverdal - Haarle - Raalte
Buurtbus 525 Almelo Station - Aalderinkshoek
Buurtbus 530 Borne via BornscheMaten
Buurtbus 531 Borne via Stroom Esch
Buurtbus 532 Borne via Letterveld
Buurtbus 591 Bruinehaar - Tubbergen
Buurtbus 592 Weerselo - Borne
Buurtbus 593 De Lutte - Oldenzaal
Buurtbus 594 Daarlerveen / Den Ham - Nijverdal
Buurtbus 595 Buurse - Haaksbergen
Buurtbus 596 Ootmarsum - Denekamp
Buurtbus 597 Nijverdal - Hellendoorn
Buurtbus 599 Ootmarsum - Weerselo - Rossum

TwentsFlex Rijssen-Holten

Lijnennetkaart Twente

Samenvatting wijzigingen 4 maart 2018

Blauwnet:
Sinds 10 december 2017 rijden de treinen op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal niet meer met de bekende rode treinen van ‘Twents’, maar onder de naam ‘Blauwnet’.
Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. U reist o.a. met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel. Op de grensoverschrijdende trajecten is de OV-chipkaart alleen geldig op het Nederlandse gedeelte van het traject.
 
Lijn 4 Station - Stroinkslanden
Het traject ’t Zwering - Station van lijn 4 vervalt. Wel rijden de bussen van lijn 4 op het station door als lijn 5 en andersom zodat er niet overgestapt hoeft te worden van ’t Zwering naar het Van Heekplein of het ziekenhuis. De reistijden worden hiermee korter en de lijnvoering is duidelijker voor reizigers. Ten slotte bestaat de kans dat de route aangepast wordt. Wij informeren hier zo spoedig mogelijk over op onze informatiekanalen.
 
Lijn 5 Station - ‘t Zwering
De route van lijn 5 is gewijzigd. Richting ’t Zwering rijdt de bus via de Volksparksingel i.p.v. via de Emmastraat. Richting het station rijdt de bus vanaf de halte WKC Stadsveld via de Zweringweg, B.W. ter Kuilestraat, Elferinksweg en Volksparksingel terug naar het station.
 
De huidige haltes B.W. ter Kuilestraat en W. Nijkampstraat vervallen. Reizigers kunnen hier ook gebruik maken van de bestaande haltes van lijn 62 aan de Haaskbergerstraat.
 
Lijn 30 Borne Station - Bornsche Maten
Deze lijn vervalt. In plaats hiervan wordt Borne van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-19.00 uur bediend door een nieuwe buurtbus. Deze buurtbus rijdt in 3 verschillende routes van het station in Borne weer retour naar het station. Vanwege de herkenbaarheid krijgen de 3 verschillende routes allemaal een ander lijnnummer. De routes zijn als volgt:
  • Buurtbus 530: van station naar station via Bornsche Maten
  • Buurtbus 531: van station naar station via Stroom Esch
  • Buurtbus 532: van station naar station via Letterveld
Lijn 51 Hengelo - Almelo
De wijk Letterveld in Borne wordt niet meer bediend door lijn 51. Hierdoor is de bus sneller door Borne en verbetert de aansluiting op de trein in Hengelo en Almelo. Reizigers in de wijk Letterveld kunnen gebruik maken van de nieuwe buurtbus 532 die via de wijk van en naar het station rijdt.
 
Lijn 59 Tubbergen - Hengelo - Haaksbergen
Tot eind 2018 is de Boekelosebrug in Hengelo afgesloten. Als gevolg hiervan rijdt lijn 59 gedurende de hele dienstregeling een gewijzigde route in Hengelo zuid. In plaats van de route via de Diamantstraat rijdt de bus nu via de Breemarsweg naar de Boekeloseweg. Vandaar de bestaande route. Alle haltes tussen de Makro en de Havenstraat vervallen.
 
In Tubbergen worden twee haltes toegevoegd: Newtonstraat en Nijverheidsweg
 
Lijn 61 Overdinkel - Enschede
Het traject Enschede station - Van Heekplein vervalt. Voortaan rijdt de bus komende vanaf Losser dus niet verder dan het station. Door de vertrektijden onderweg iets aan te passen verbetert de aansluiting op het station in Enschede.
 
Lijn 66 Oldenzaal - Almelo - Delden (- Neede)
In verband met de geringe bezetting tussen Almelo en Neede wordt de dienstregeling aangepast.
Dit houdt in dat op het traject Almelo-Delden in de daluren minder vaak gereden wordt.
Daarnaast rijdt de bus tussen Delden en Neede alleen nog in de ochtend en middagspits. Op zaterdag wordt het traject Neede-Delden niet meer bediend.
Reizigers uit Neede die naar Almelo of Hengelo willen, kunnen buiten de spits via Haaksbergen reizen en vanuit Hengevelde kan via Goor gereisd worden.
 
Lijn 80 Hardenberg - Almelo
Het traject Hardenberg-Almelo blijft bestaan als lijn 80. Echter, de rest van het traject wordt een andere lijn. Het traject tussen Almelo en Goor wordt lijn 95 en het traject tussen Goor en Holten wordt lijn 97. De lijnvoering wordt daarmee overzichtelijker voor reizigers.
 
Lijn 83 Almelo - Vriezenveen
In Almelo rijdt lijn 83 door naar het Centrumplein. Reizigers uit Vriezenveen kunnen dan blijven zitten tot het centrum.
 
In verband met de geringe bezetting wordt de dienstregeling in de daluren en op zaterdag aangepast. De bus rijdt dan één keer per uur.
 
Lijn 95 Borculo - Almelo
Het traject Goor-Rijssen-Almelo wordt overgenomen van lijn 80. Hierdoor ontstaat er een rechtstreekse verbinding van Borculo naar Almelo.
 
De laatste rit van Rijssen naar Goor (vertrek 23.04 uur uit Rijssen) vervalt in verband met de minimale bezetting.
 
Lijn 96 Rijssen - Nijverdal
Het traject Nijverdal-Hellendoorn vervalt. Tussen Nijverdal en Hellendoorn gaat een nieuwe buurtbus rijden: lijn 597. Deze buurtbus rijdt in Nijverdal via de Kruidenwijk en is daarmee een aanvulling op buurtbus 594.
 
In Rijssen rijdt de bus via Rijssen-Zuid naar het station, in één richting.
 
Lijn 97 Haaksbergen - Holten
Het traject Goor-Holten wordt overgenomen van lijn 80. Hierdoor ontstaat er een rechtstreekse verbinding van Haaksbergen naar Holten. De lus die lijn 97 via de Nijverheidsweg rijdt, vervalt.
 
Lijn 530 / 531 / 532 Borne, Station naar Station (Buurtbus) NIEUW
Lijn 30 in Borne vervalt. In plaats hiervan wordt Borne van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-19.00 uur bediend door een nieuwe buurtbus. Deze buurtbus rijdt in 3 verschillende routes van het station in Borne weer retour naar het station. Vanwege de herkenbaarheid krijgen de 3 verschillende routes allemaal een ander lijnnummer. De routes zijn als volgt:
  • Buurtbus 530: van station naar station via Bornsche Maten
  • Buurtbus 531: van station naar station via Stroom Esch
  • Buurtbus 532: van station naar station via Letterveld
Lijn 597 Nijverdal - Hellendoorn - Kronnenzommer (Buurtbus) NIEUW
Dit is een nieuwe buurtbus die rijdt van Nijverdal naar Hellendoorn. De bus rijdt in Nijverdal via de Kruidenwijk en is daarmee een aanvulling op buurtbus 594.
 
In Hellendoorn rijdt de bus via de Elimschool en het centrum van Hellendoorn naar verpleeghuis Krönnenzommer. De route via de Elimschool wordt in de ochtend alleen richting Krönnenzommer gereden en in de middag alleen richting Nijverdal, en alléén tijdens de openingstijden van de school.