/getmedia/f7753d20-1880-46a1-96b8-00225efef0d6/Reisinformatie.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Dienstregeling 2017

Hier vindt u de folders, lijnennetkaarten van de dienstregeling die geldig is vanaf 11 december 2016

Plan uw reis vooraf met onze handige reisplanner.

Belangrijkste wijzigingen

Belangrijkste wijzigingen Twents per 11 december 2016

Trein Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
Om de aansluiting in Hengelo te verbeteren op de treinen van de NS, vertrekt de trein op alle dagen één minuut eerder uit Oldenzaal. De vertrektijd uit Hengelo is ongewijzigd.

Op zondag wordt de dienstregeling aangepast. In de ochtend rijden er minder treinen tussen Hengelo en Oldenzaal. ’s Middags rijden er extra treinen tussen Zutphen en Hengelo. Door deze aanpassing rijdt er zondags vanaf 13.30 uur vanuit Zutphen en na 14.30 uur vanuit Oldenzaal , ieder half uur een trein tussen Zutphen en Oldenzaal. De laatste rit van Zutphen naar Goor vervalt.

Treinvervangend vervoer (lijn 273)

Per oktober jl. is de opstapplaats bij treinvervangend vervoer op station Hengelo Gezondheidspark verplaatst. U moet in- en uitstappen bij de halte ZGT Hoofdingang.

Stadsdienst Enschede

Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit Twente
Op zaterdag rijdt er nu ook om 17.05 uur en 17.35 uur een bus van het Station naar De Posten. Hiermee sluiten wij beter aan op de openingstijden van de winkels in het centrum van Enschede. De ritten die op zondag beginnen bij de halte UT/Langenkampweg, vertrekken voortaan 10 minuten later.

Lijn 2 Deppenbroek - Helmerhoek
Op zaterdag rijdt er nu ook om 17.35 uur een bus van het Station naar De Helmerhoek (m.u.v. de vakantieperiodes). Hiermee sluiten wij beter aan op de openingstijden van de winkels in het centrum van Enschede.

Lijn 3 Station - Glanerbrug
Op zaterdag rijdt er nu ook om 17.35 uur een bus van het Station naar Glanerbrug. Hiermee sluiten wij beter aan op de openingstijden van de winkels in het centrum van Enschede. Vanuit Glanerbrug rijdt de bus om 17.47 uur weer terug naar het Station.

Lijn 4 Zwering - Stroinkslanden
Op doordeweekse dagen vervalt de rit van 20.05 uur van het Station naar het Zwering. Hier wordt vrijwel geen gebruik van gemaakt. Verder zijn er nog twee kleine ritjes toegevoegd en twee vervallen (zie hiervoor de tabel).

Op zaterdag rijdt er nu ook om 17.35 uur een bus van het Station naar De Helmerhoek (m.u.v. de vakantieperiodes). Hiermee sluiten wij beter aan op de openingstijden van de winkels in het centrum van Enschede.

Lijn 5 Station - Zwering
Lijn 5 wordt tussen Enschede station en Hogeland een buurtbus (lijn 505). De vertrektijden en de frequentie veranderen. Deze zijn helaas nog niet te vinden in de reisplanner. Kijk in de folder voor de juiste vertrektijden en de geldende vervoerbewijzen. 

Lijn 6 Enschede Station - Boekelo
Het traject Enschede Station - Stokhorst blijft ongewijzigd, het traject Enschede Station - Boekelo wordt voortaan gereden als buurtbus lijn 506. De vertrektijden en de frequentie veranderen, lijn 506 rijdt van maandag t/m zaterdag één keer per uur. Bij de halte Ganzebosweg stopt straks geen bus meer. In de buurtbus kunt u reizen met de OV-chipkaart of producten op de OV-chipkaart. U kunt in de bus ook een buurtbuskaartje kopen.

Lijn 9 Enschede - Hengelo via Universiteit
De vertrektijd op zondag uit Enschede is gewijzigd. Hierdoor verbetert de aansluiting op de streeklijnen in Hengelo.


Stadsdienst Hengelo

Lijn 10 Station - Veldwijk
Van maandag t/m vrijdag zijn de laatste drie ritten een half uur verschoven. Hierdoor krijgt men een latere reismogelijkheid in beide richtingen en zijn de vertrektijden in de avonduren nagenoeg gelijk aan die op zaterdag en zondag.

Lijn 12 Gezondheidspark - Groot Driene
Van maandag t/m vrijdag zijn de laatste drie ritten een half uur verschoven. Hierdoor krijgt men een latere reismogelijkheid in beide richtingen en zijn de vertrektijden in de avonduren nagenoeg gelijk aan die op zaterdag en zondag.

Lijn 14 Station - Gezondheidspark
Lijn 14 rijdt per 11 december niet meer. Bij de halte Deldensestraat stopt dan geen bus meer. Lijn 12 kan voor u een altarnatief zijn, deze rijdt nagenoeg dezelfde route, in tegengestelde richting.

Lijn 16 Hengelo - Universiteit Twente
Deze lijn vertrekt voortaan 10 minuten later uit Hengelo. Hierdoor verbetert op het station in Hengelo de aansluiting op de stadsbussen en de trein vanaf Zwolle. Aankomst bij de Universiteit is ook 10 minuten later. Omdat lijn 16 doorrijdt als lijn 1 naar het station, ontstaat hier ook een betere aansluiting.

Stadsdienst Almelo

Lijn 25 Station - Aalderinkshoek
Lijn 25 wordt een buurtbus (lijn 525), die dezelfde route rijdt. De vertrektijden veranderen wel. Soms kan bus 681 een alternatief zijn. In de buurtbus kunt u reizen met de OV-chipkaart of producten op de OV-chipkaart. U kunt in de bus ook een buurtbuskaartje kopen.

Streeklijnen

Lijn 30 Borne Station - Bornsche Maten
Deze nieuwe lijn, die wordt gereden met een klein busje, bedient het oude traject van lijn 50 binnen Borne (Station - Bornsche Maten). Het busje rijdt alleen van maandag t/m vrijdag.

Het betreft hier een pilot tot 1 juli 2017.

Lijn 50 Hengelo Station - Borne
Deze lijn rijdt straks niet meer. Het deel van het traject binnen Borne (Station - Bornsche Maten) wordt van maandag t/m vrijdag bediend door de nieuwe lijn 30 (zie lijn 30). Deze lijn wordt gereden met een klein busje. Als alternatief voor lijn 50 kunnen reizigers gebruik maken van lijn 51 of op zondag van de trein (traject Borne - Hengelo).

Lijn 60 Oldenzaal - Enschede
Van maandag t/m vrijdag in de vakantieperiode reed lijn 60 alleen op het traject Oldenzaal Station – De Thij. Omdat hier maar weinig gebruik van gemaakt werd, vervallen al deze ritten. In plaats hiervan rijden er in de vakantieperioden ’s morgens 2 ritten helemaal van Oldenzaal naar Enschede en ’s middags 2 ritten terug van Enschede naar Oldenzaal.

Lijn 60 vervalt op zaterdag helemaal. Ook op zaterdag reed lijn 60 alleen tussen het Station en De Thij en ook hiervan werd weinig gebruik gemaakt. Als alternatief kunnen reizigers gebruik maken van lijn 65.

Lijn 64 Almelo - Overdinkel
De vertrektijden van lijn 64 zijn op alle dagen gewijzigd. ’s Ochtends verbetert de aansluiting in Almelo op de trein richting Hengelo. ’s Middags verbetert de aansluiting in Oldenzaal van de trein uit Hengelo op lijn 64 naar Almelo.

Lijn 66 Oldenzaal - Neede
De vertrektijden zijn op sommige haltes iets aangepast waardoor in Almelo de aansluiting op de trein en de bus in beide richtingen verbetert. Vertrek in Almelo wordt dan .03 en .33 uur.

Buurtbussen (NIEUW)

Lijn 505 (Buurtbus) Station – Hogeland (NIEUW)
Dit is een nieuwe buurtbuslijn die tussen Enschede Station en Hogeland gaat rijden in plaats van stadsdienst 5. Buurtbus lijn 505 rijdt dezelfde route als lijn 5 voorheen op dit traject.

Lijn 506 (Buurtbus) Enschede, Centraal Station - Boekelo (NIEUW)
De tijden en routes van Buurtbus 506 zijn per 4 september gewijzigd. Klik hier voor meer informatie over de wijziging van Buurtbus 506.

Lijn 525 (Buurtbus) Almelo, Station - Aalderinkshoek (NIEUW)
Dit is een nieuwe buurtbuslijn die in plaats is gekomen van de opgeheven lijn 25. Buurtbus lijn 525 rijdt dezelfde route als lijn 25 voorheen.

Klik hier voor meer informatie over geldige vervoerbewijzen in de buurtbus.

Scholierenlijnen

Lijn 680 Den Ham - Hardenberg
Beide ritten ’s morgens vertrekken 3 minuten eerder.

Lijn 681 Den Ham - Almelo
De bus rijdt vanaf Almelo, Cato van Renneslaan door naar het Centraal Station via de route van lijn 525 (de oude route van de opgeheven lijn 25).

Sluiten De website(s) van Keolis Nederland (voorheen Syntus) gebruiken bij bepaalde functionaliteiten cookies.