Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling in Twente

16-11-2018
Op zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling van Twents in voor het busvervoer in Twente. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Samen met de provincie Overijssel, gemeenten en ROCOV bespreken wij hoe wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer kunnen verbeteren. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. Kijk voor de aanpassingen van de dienstregeling op www.twents.nl/dienstregeling.
Belangrijkste wijzigingen:

 
 • De vertrektijden van stadsbus 1 (Universiteit - Wesselerbrink) wijzigen, waardoor de bus voortaan beter aansluit op de sprinter vanuit Zwolle en de Regionalbahn vanuit Duitsland. Op het Universiteits terrein worden nog maar 2 verschillende routes gereden: óf via de Calslaan óf via De Zul naar de Langenkampweg, afhankelijk van de dag en het tijdstip.
 • De vakantiedienstregeling van lijn 9 (Hengelo - Enschede) wordt voortaan alleen nog in de kerst- en zomervakantie gereden. De rest van het jaar rijdt lijn 9 volgens de standaard dienstregeling.
 • Lijn 53 (Hengelo - Haaksbergen – Eibergen) rijdt van maandag t/m vrijdag overdag vanuit Haaksbergen door naar Eibergen. Doordat lijn 73 en 74 via de N18 gaan rijden, blijft hiermee een rechtstreekse verbinding tussen Haaksbergen en Eibergen bestaan. ’s Avonds en in het weekend wordt deze rechtstreekse verbinding door lijn 474 van Arriva uitgevoerd.
 • Lijn 62 (Borculo – Denekamp) rijdt voortaan op werkdagen buiten de vakanties van 7:00 tot 19:00 uur 4x per uur tussen Enschede en Haaksbergen. Lijn 73 en 74 van Arriva rijden via de nieuwe N18, waardoor Haaksbergen voortaan overgeslagen wordt.
 • Door de toegenomen verkeersdrukte rond Almelo wijzigen de vertrektijden van lijn 64 (Overdinkel - Almelo). Hierdoor blijven de aansluitingen op station Almelo, met name in de ochtendspits, gewaarborgd.
 • Lijn 65 (Oldenzaal Station - De Thij) vervalt. Het traject wordt opgenomen in de dienstregeling van lijn 60.
 • Lijn 80 wordt ingekort tot het traject Hardenberg-Westerhaar. Het gedeelte Westerhaar-Almelo wordt voortaan gereden door lijn 81. In Hardenberg vervalt de route door het centrum. Lijn 680 (Den Ham – Hardenberg) rijdt voortaan via het centrum.
 • Op lijn 95 (Borculo – Almelo) zijn de vertrektijden aangepast, waardoor op alle momenten van de dag een betere aansluiting ontstaat op de trein in beide richtingen in Goor en op de trein richting Deventer in Rijssen.
 • Lijn  95 en 97 rijden voortaan buiten de spits en tijdens vakanties 1x per uur. Tijdens de spits rijden de lijnen 2x per uur.
 • In Nijverdal rijdt lijn 96 (Rijssen – Nijverdal) niet meer via de Bergleidingweg maar blijft op de Rijssensestraat. Dit zorgt voor een betere aansluiting waardoor overstap op en van de Blauwnet Sprinter naar Zwolle en Enschede verbetert.
 • Buurbuslijn 594 (Daarlerveen – Den Ham) rijdt in Hellendoorn voortaan via de Schapenmarkt. Reizigers wordt daarmee de kans geboden om in combinatie met buurtbus 597 twee keer per uur tussen Hellendoorn en Nijverdal te reizen.
Reis plannen
Twents verzorgt het busvervoer in Twente in opdracht van de provincie Overijssel. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.twents.nl/dienstregeling. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden.