Twents verzorgt ook dit jaar de pendeldienst van de Military Boekelo

6-10-2022
Twents regelt al jaren dat bezoekers van de Military Boekelo op zaterdag en zondag gratis van en naar het evenemententerrein kunnen komen. Zo ook dit jaar. En daar gaat veel voorbereiding aan vooraf. Het internationale paardensport evenement vindt plaats van 6 t/m 9 oktober 2022. De organisatie van het pendelvervoer is echter in juni al opgestart.
 

Elke minuut een bus

De organisatie van de Military Boekelo verwacht ook dit jaar weer topdrukte. Gemiddeld bezoeken ruim zestigduizend paardensportliefhebbers het evenement. Voor het grootste gedeelte van deze bezoekers moet er vervoer van en naar het evenemententerrein worden geregeld. Hiervoor heeft Twents een heel draaiboek klaarliggen.

“Sinds enkele jaren hebben we een vaste aanpak die goed werkt. Daarom verwachten we ook dit jaar geen verkeersbelemmeringen. In totaal zetten we meer dan dertig bussen in. Deze rijden in een carrousel. Als er een nieuwe bus komt aanrijden, vertrekt de bus die bij de halte staat te wachten. In principe rijdt er elke minuut een bus. Om dit uit te kunnen voeren, krijgen we hulp van meer dan 70 medewerkers”, aldus Ronald Huiskes, logistiek co√∂rdinator van Twents.

Gratis pendeldienst van en naar Het Rutbeek (lijn 801)

Bezoekers van het evenement die met de auto komen, kunnen parkeren bij Het Rutbeek. De gratis pendeldienst brengt bezoekers vanaf het parkeerterrein naar de hoofdingang van het evenement. Op zaterdag vertrekt de eerste bus om 07.00 uur vanaf Het Rutbeek. De laatste bus keert om 21.00 uur terug vanaf de hoofdingang. Zondag vertrekt de eerste bus om 08.00 uur vanaf Het Rutbeek. De laatste bus keert om 19.00 uur terug.

Gratis pendeldienst van en naar station Enschede (lijn 803)

Vanaf het station Enschede rijdt er een gratis pendelbus naar de hoofdingang van de Military Boekelo en terug. Deze dienst is geschikt voor bezoekers die met het OV naar het evenement willen komen. Op zaterdag rijdt er om de tien minuten een bus. De eerste bus vertrekt om 08.40 uur vanaf station Enschede. De laatste bus keert om 21.00 uur terug vanaf de hoofdingang van de Military Boekelo. Zondag rijdt er om het half uur een bus. De eerste bus vertrekt om 09.10 uur vanaf station Enschede. De laatste bus keert om 18.40 uur terug.