De dienstregeling in Twente wijzigt voorlopig niet

10-12-2020
Ondanks corona blijven de bussen in Twente voorlopig rijden volgens de huidige dienstregeling. Bij alle vervoerders in Nederland worden er gebruikelijk op de tweede zondag in december wijzigingen in de dienstregeling doorgevoerd. In verband met corona is dat dit jaar anders. Er worden wel wijzigingen doorgevoerd, maar op verschillende momenten per regio en per vervoerder.
 
Er wordt landelijk en per regio gekeken welke dienstregeling het beste past bij de huidige en toekomstige reizigersvraag. In verband met corona zijn er een stuk minder reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer. De verwachting is dat dit na corona niet meteen verandert. Er wordt veel thuisgewerkt, vergaderingen vinden vaak digitaal plaats en scholen geven les op afstand of op andere tijdstippen. Om goed en betaalbaar openbaar vervoer te kunnen blijven bieden, kijken we samen met onze opdrachtgever welke dienstregeling het beste past bij de nieuwe situatie waarin we minder reizigers vervoeren. Nu, maar ook na corona. Daar werken we momenteel hard aan. Daarom wijzigt de dienstregeling nu nog niet, maar naar verwachting pas in de tweede helft van 2021. Zodra er meer bekend is over de nieuwe dienstregeling, of indien er tussendoor wijzigingen plaatsvinden, dan houden wij je hiervan op de hoogte.
 
Vakantiedienstregeling tijdens kerst
In de kerstvakantie, van 20 december 2020 t/m 2 januari 2021, rijden wij met een vakantiedienstregeling. Op 1e en 2e kerstdag (25 en 26 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) rijden we als op zondag en op oudejaarsdag (31 december) wordt de dienstregeling na 19:00 afgebouwd. Tussen 20:00 en 21:00 stoppen de bussen met rijden. Check voor je vertrekt de reisplanner voor de actuele reisinformatie.