10.000ste rit TwentsFlex Rijssen-Holten

12-7-2019
Vrijdag 12 juli werd bij halte station Holten, Dianne Zwoferink door wethouder Ben Beens en Robert Oude Elberink (commercieel manager van de busconcessie Twents van Keolis) in het zonnetje gezet. Dianne Zwoferink maakte de 10.000ste rit met TwentsFlex in Rijssen-Holten tussen de Nijverdalseweg in Rijssen en Station Holten.
Dianne Zwoferink  boekt regelmatig een rit met TwentsFlex. "Het boeken van een rit is heel eenvoudig. Ik boek zelf altijd via de app. Ik gebruik de bus meestal voor woon-werk verkeer, zeker bij slecht weer. Ik woon in Rijssen en werk bij de Biester in Holten, daar is de halte praktisch voor de deur. Dat is ideaal. En de bus rijdt tot 22.00, dus kan ik ook voor  de rit naar late dienst nog met TwentsFlex.” Haar dochter, die ook bij de Biester werkt, maakt net als Dianne veel gebruik van TwentsFlex voor het vervoer naar haar werk. Als ze dezelfde dienst hebben boeken ze een rit voor twee personen en gaan ze gezellig samen met de bus.” Toen Dianne vrijdag bij station Holten uitstapte, ontving  zij een bos bloemen, een cadeaubon en een powerbank uit handen van de wethouder. Want met een opgeladen telefoon kun je altijd en overal je reis met TwentsFlex boeken. 
De flexibele mobiliteits service TwentsFlex startte vorig jaar juli. “Steeds meer inwoners van Rijssen-Holten maken gebruik van TwentsFlex. Dat zien we terug aan het aantal geboekte ritten tussen de ruim 120 haltes in de gemeente. TwentsFlex is inmiddels een begrip in Rijssen-Holten. Het is een goede oplossing om in gebieden als Rijssen-Holten in mobiliteit te blijven voorzien. Het flexibele product sluit aan bij de vraag van de inwoners van Rijssen-Holten”, vertelt Robert Oude Elberink.

Voor en door inwoners Rijssen-Holten

TwentsFlex wordt gereden door bijna vijftig vrijwillige chauffeurs van een buurtbusvereniging. "Op deze manier bieden we mobiliteit voor en door inwoners van Rijssen-Holten", stelt Robert Oude Elberink. Wethouder Ben Beens is blij met de vrijwilligers en dankbaar voor hun inzet. “TwentsFlex is een vervoerssysteem voor en door onze inwoners. Zonder de toegewijde vrijwilligers kan TwentsFlex niet bestaan. Ik wil hen dan ook bedanken voor hun fantastische inzet!"

De wethouder benadrukt ook dat TwentsFlex altijd op zoek is naar enthousiaste chauffeurs. “We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Naast een korte introductie krijg je vooral veel dankbare mensen in je bus. Reizigers die zonder jou niet zo makkelijk op de plaats van bestemming komen. Je komt altijd thuis met een mooi verhaal, waar maak je dat nou mee?”

Vrijwilliger worden bij TwentsFlex?

Als vrijwillige buschauffeur drie uur per week aan de slag bij TwentsFlex? Aanmelden kan via twents.nl/buurtbus. 

Over TwentsFlex

TwentsFlex is een flexibele vervoersservice die inwoners van de gemeente Rijssen-Holten comfortabel en voordelig van halte naar halte brengt. Men hoeft alleen maar een rit te bestellen via de TwentsFlex app, twents.nl/flex of telefonisch via de reserveerlijn. TwentsFlex rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling. TwentsFlex rijdt van maandag tot en met zaterdag.