Langdurige omleiding buslijn 2 door Mekkelholt / Deppenbroek

Van 7 november rijdt buslijn 2 (Helmerhoek - Deppenbroek) een langdurige omleiding door de Beekstraat en de Fazantstraat. Deze omleiding duurt ongeveer 2,5 jaar. In verband met de bouw van 2 woontorens is de Hulsmaatstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarom rijdt de bus voortaan vanaf de Deurningerstraat door de Beekstraat en de Fazantstraat.

Aangepaste route

De Hulsmaatstraat is voor lange tijd volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarom rijdt buslijn 2 vanaf 7 november 2022 een andere route door Mekkelholt / Deppenbroek. De bus rijdt vanaf de Deurningerstraat door de Beekstraat en de Fazantstraat. Zo hoeft de bus niet langs de kruising Deurningerstraat – Lyceumlaan. Die kruising wordt snel onoverzichtelijk door de hoeveelheid fietsers. De bus rijdt hierna de bestaande route door Enschede Noord en de Bolhaar. Na de Beethovenlaan rijdt de bus terug via de Deurningerstraat richting station.

Tijdelijke bushaltes
Door de omleiding vervallen de bushaltes Deurningerstraat, Roombeek, Hulsmaatstraat en Stroinksbleekweg. De bushaltes Deurningerstraat, Roombeek en Hulsmaatstraat blijven wel beschikbaar voor de buslijnen 60, 61 en 62.

De tijdelijke nieuwe bushaltes zijn: 

  • WKC op de Brouwerij: aan de Beekstraat op de hoek ten zuiden van de Brouwerijstraat.
  • Het Roomveldje: aan de Deurningerstraat tussen Dr. Van Damstraat en Lyceumlaan.
  • Stroinksbleekweg: aan de Hulsmaatstraat voor de kruising met de Buizerdstraat.
/getmedia/1d5bd698-cd80-405f-8b55-a523f7be1468/Omleidingsroute-vanaf-2-december_1.png?width=848&height=1128&ext=.png

Nieuwe route vanaf 3 december 2022

Vraag en antwoord

Waarom wordt er een omleiding gereden?

Door de bouw van 2 woontorens zijn er aanpassingen in de buurt nodig. Tijdens de bouw is de Hulsmaatstraat tussen de busbaan door Roombeek en de Buizerdstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Wat is de omleidingsroute?

De bus rijdt vanaf de Deurningerstraat door de Beekstraat en de Fazantstraat. De bus rijdt hierna de bestaande route door Enschede Noord en de Bolhaar. Na de Beethovenlaan rijdt de bus terug via de Deurningerstraat richting station.

Waarom is er gekozen voor deze route?

Met deze route hoeft de bus niet langs de kruising Deurningerstraat – Lyceumlaan. Die kruising wordt snel onoverzichtelijk door de hoeveelheid fietsers. Dat kan mogelijk gevaarlijke situaties opleveren. Door een deel van de route anders te rijden, kunnen reizigers op de eindbestemming van de buslijn komen.

Kan ik wel op mijn bestemming komen?

Dat is afhankelijk van de bestemming. Maar de bus rijdt na de omleiding de bestaande route door Enschede Noord en de Bolhaar. Na de Beethovenlaan rijdt de bus terug via de Deurningerstraat richting station. Reizigers kunnen dus op de eindbestemming van de buslijn komen.

Waarom duurt de omleiding zo lang?

De bouw van de 2 woontorens neemt veel tijd in beslag. Daardoor zijn er (langdurig) aanpassingen in de buurt nodig.

Welke haltes vervallen?

Door de omleiding vervallen de bushaltes Deurningerstraat, Roombeek, Hulsmaatstraat en Stroinksbleekweg. De bushaltes Deurningerstraat, Roombeek en Hulsmaatstraat blijven wel beschikbaar voor de buslijnen 60, 61 en 62.

Komen er nieuwe haltes voor terug?

Ja. De tijdelijke nieuwe bushaltes zijn: 

- WKC op de Brouwerij: aan de Beekstraat op de hoek ten zuiden van de Brouwerijstraat.
- Stroinksbleekweg: aan de Hulsmaatstraat voor de kruising met de Buizerdstraat.
- Het Roomveldje: aan de Deurningerstraat tussen Dr. Van Damstraat en Lyceumlaan.