/getmedia/e15780be-8bbe-4b5b-b09b-56bdac1e8b71/1_8-KEO-19-0173-Zwartrijden_Webbanner_882x221_V1.jpg?width=882&height=221&ext=.jpg

Zwartrijden, dat doe je toch niet?

Reizen zonder te betalen noemen we zwartrijden. Dat is niet zoals het hoort tegenover ons, de vervoerder, en ook niet tegenover de andere mensen in de bus, die wél betaald hebben. Daarom doen we er bij Twents alles aan om iedereen te laten betalen voor zijn reis. Want laten we eerlijk zijn, zo hoort het gewoon.

Zwartrijden doe je niet alleen als je geen kaartje gekocht hebt. Je rijdt ook zwart als je met jouw geldige vervoerbewijs, zoals een OV-studentenkaart of abonnement, niet goed in- of uitcheckt. Jouw OV-chipkaart is dus pas geldig als je bent ingecheckt! Dus ook als je scholier, student of forens bent en je een abonnement hebt moet je altijd in- en uitchecken. 

LET OP: Vanaf juni zijn er in Twente extra controleurs op pad om te controleren op zwartrijden in de bussen. Onze controleurs werken regelmatig in burgerkleding. Betaal dus altijd voor je reis en voorkom daarmee een boete van € 50,-!