/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Twee stedenabonnement Enschede - Hengelo

Let op: Het Twee stedenabonnement is vanaf 01-01-2019 niet meer te koop.
Abonnementen gekocht voor 01-01-2019 blijven 1 jaar geldig.


Ben je 65-plus? Dan kun je met het Twee stedenabonnement een jaar lang vrij reizen in en tussen Enschede en Hengelo. Het abonnement is geldig op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag. Je mag hiermee reizen op de volgende buslijnen:

  • Stadslijnen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 16
  • Streeklijnen: 51, 53, 60 en 62
  • Buurtbus: 505, 506 en 508

Twents heeft een speciale aanbieding voor jou! De eerste 1000 mensen die het Twee stedenabonnement bestellen, krijgen hier een gratis persoonlijke OV-chipkaart ter waarde van € 7,50 bij! Het enige dat je hoeft te doen is te bellen naar de klantenservice van Keolis Nederland (tel. 088 033 14 60). Wij vragen dan gratis een persoonlijke OV-chipkaart voor je aan en maakt gelijk een afspraak om het abonnement te kopen zodat je direct kunt reizen. Wees er snel bij, op is op!

Informatiebijeenkomsten OV-ambassadeurs

In Midden Overijssel en Twente maken wij overigens dankbaar gebruik van de inzet van OV-ambassadeurs: vrijwilligers die het leuk vinden om hun ervaringen te delen met anderen die onbekend zijn met het OV. Ze organiseren infobijeenkomsten en inloopspreekuren over het openbaar vervoer en organiseren en begeleiden proefreizen.

Wilt u vaker reizen met het OV reizen? Maar vindt u dit lastig omdat u niet gewend bent met de bus of trein te reizen? U bent van harte welkom één van de informatiebijeenkomsten bij te wonen, ook bij u in de buurt! Klik hier voor een overzicht van de komende bijeenkomsten.

Ons aanbod

Het Twee stedenabonnement is een OV-chipkaart abonnement en wordt geladen op jouw persoonlijke OV-chipkaart. Je checkt in bij binnenkomst in de bus en checkt uit als u de bus verlaat.

Reis je met buslijnen, waarop het Twee stedenabonnement niet geldig is, dan reis je op saldo met de OV-chipkaart of maakt je gebruik van andere abonnementen of kaartjes in de bus.

Voor wie

Voordelig reizen voor 65-plussers
Alle 65-plussers kunnen reizen met het Twee stedenabonnement Enschede - Hengelo. Door financiële ondersteuning van de gemeenten Enschede en Hengelo geldt er een eigen bijdrage van slechts € 75,- per jaar.

Tarief en bestellen

Alle 65-plussers kunnen reizen met het Twee stedenabonnement Enschede - Hengelo voor een bedrag van slechts € 75,- per jaar.
Aanschaffen is niet meer mogelijk.
 

 

Bestellen persoonlijke OV-chipkaart

Om het Twee stedenabonnement Enschede – Hengelo te kunnen kopen dien je in het bezit te zijn van een persoonlijke OV-chipkaart. Je kunt deze snel en makkelijk online bestellen via ov-chipkaart.nl. Het is ook mogelijk schriftelijk een persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen. Een aanvraagpakket kun je krijgen:

  • Bij het Twents informatiepunt in Enschede (busstation Enschede CS).
  • Bij één van de OV-chipkaart oplaadpunten in de regio. Klik hier voor jouw servicepunt.
  • Of bestel een aanvraagpakket bij onze klantenservice via telefoonnummer 088 - 033 1360.

Houdt je er rekening mee dat bij een schriftelijke aanvraag € 3,00 extra in rekening wordt gebracht.

Opzeggen

In bepaalde gevallen (terug te vinden in de productvoorwaarden) heb je recht op restitutie als je jouw Twee stedenabonnement opzegt. Hiervoor kun je het restitutieformulier invullen.

Tot welke leeftijdsgroep behoort u?
Verder