/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

Sentire

Sentire is een product voor mensen met een visuele beperking. Met Sentire reis je tegen een lager instaptarief van € 1,20 in metro, bus, tram en in het OV over water in heel Nederland. Je hebt met Sentire recht op de standaard leeftijdskorting die geldt in het stads- en streekvervoer voor reizen op saldo. Het lagere instaptarief verkleint de negatieve gevolgen als je vergeet uit te checken.

Het aanbod

Met het Sentire reisproduct kun je, wanneer je visueel beperkt bent, tegen een lager instaptarief met metro,bus, tram en ov over water reizen.

Voor wie

Dit product is geschikt als je een visuele beperking hebt.

Tarief en verkrijgbaarheid

Het instaptarief is in dit geval slechts € 1,20. Wanneer je uitcheckt, betaal je voor jouw reis het reguliere tarief. De aanschaf van Sentire is gratis en kan op meerdere manieren worden aangeschaft: 

  • Sentire kan aangeschaft worden bij de servicebalies van alle vervoerders behalve NS.
  • Sentire kan aangeschaft worden via het aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier dient verstuurd te worden naar de klantenservice van Connexxion. Zij zorgen ervoor dat het product wordt klaargezet en bij een ophaalautomaat op jouw OV-chipkaart kan worden geladen. Je kunt pas gebruik maken van Sentire nadat je het reisproduct op jouw OV-chipkaart heeft geladen.

Geldigheid

Sentire is te gebruiken in de bus, tram, metro en OV over het water in heel Nederland, waar met een OV-chipkaart op saldo (dus zonder aanvullend product) kan worden gereisd.

Aanvullende informatie

  • Sentire kan uitsluitend op een persoonlijke OV-chipkaart worden geladen. 
  • Sentire is niet te gebruiken in combinatie met andere reisproducten die op de persoonlijke OV-chipkaart worden geladen. Als er naast Sentire één of meerdere reisproducten op de OV-chipkaart zijn geladen, worden deze andere producten verkozen boven Sentire zodra er wordt ingecheckt. Je betaalt dan het voor dat product geldende instaptarief.
  • Sentire eindigt in 2030.
  • Voor Sentire gelden dezelfde voorwaarden als voorwaarden voor reizen op saldo bij stads- en streekvervoer zoals gepubliceerd op www.ov-chipkaart.nl. De enige uitzonderingen op deze voorwaarden zijn het lager instaptarief en de verplichte leeftijdswissel van Sentire. Je moet een leeftijdswissel aanvragen binnen 3 maanden na uw 12de, 19de of 65ste verjaardag.
  • Klik hier voor de Sentire productvoorwaarden.