/getmedia/e823d2a1-d34e-42f2-8a21-70977f61f5c6/Vervoerbewijzen.jpg?width=880&height=220&ext=.jpg

RITkaart/DAGkaart

Sinds 7 december 2020 zijn onze bussen voorzien zijn van 'kuchschermen' waardoor pinnen in de bus weer mogelijk is.Van maart t/m november kon je als vervanger van de PIN, in de bus via een QR-code een RITkaartje kopen. Hiermee kon het zijn dat je tijdelijk wat minder voor je reis hebt betaald. Dit kwam doordat deze tijdelijke buskaartjes op basis van tijd i.p.v. afstand werden verkocht. Sinds 7 december is het niet meer mogelijk om via de QR-code in de bus kaartjes te kopen.Ook kan je  geen RITkaarten meer kopen in de Keolis-app. Je betaalt per PIN dan weer de normale prijs voor een RITkaartje. Onder de knop "Tarief en verkrijgbaarheid' hieronder zie je wat een je RITkaartje kost. 

Reis je vaker met de bus? Dan kun je overwegen om een OV-chipkaart aan te schaffen. Dit is eenvoudiger en voordeliger. Heb je nog geen OV-chipkaart of ben je hem vergeten? Dat kan natuurlijk gebeuren. Je kunt dan met een papieren (RIT)kaart reizen. De RITkaart koop je gewoon bij de chauffeur in de bus. Voor een RITkaart geldt een andere prijs dan voor het reizen met een OV-chipkaart. Het laatste is altijd voordeliger.

Bij een retourrit kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een DAGkaart als je voor een papieren kaartje gaat. Daarmee mag je namelijk de hele dag reizen en ook overstappen op een andere lijn.

Ons aanbod

De RITkaart Twente is een papieren kaartje, geldig voor een enkele rit. De buschauffeur geeft aan hoeveel RITkaarten je nodig hebt om naar jouw bestemming te reizen.

Of kies voor een DAGkaart waarmee je de hele dag (na 09:00 uur) onbeperkt mag reizen in alle bussen bij de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief Almere en Lelystad).

Voor wie

Geschikt voor reizigers zonder OV-Chipkaart, die toch graag met de bus willen reizen.

Tarief en verkrijgbaarheid

Tarieven 
 • Het tarief van de RITkaart bedraagt € 2,40. De prijs van jouw reis is afhankelijk van de gereisde afstand. Hoe verder je reist, des te meer kaartjes van € 2,35 je moet hebben. Je betaalt dan vervolgens € 2,40, € 4,80, € 7,20, € 9,60 of € 12,- (voor een DAGkaart).
 • Het aantal RITkaarten dat je nodig heeft voor jouw reis is afhankelijk van de reisafstand. Bekijk hieronder hoeveel kaartjes je nodig hebt voor jouw reis. 
 • De RITkaart is bij de chauffeur te koop en dient bij uitgifte afgestempeld te worden. Let er op dat je op de bus enkel met PIN kan betalen. Wil je graag met contant geld afrekenen? Dan kun je losse RITkaarten kopen van € 4,80 en € 7,20 bij één van onze voorverkooppunten.
 • De DAGkaart is alleen bij de chauffeur te koop en dient bij uitgifte afgestempeld te worden.

Geldigheid

 • De RITkaart is geldig voor één enkele busrit.
 • Je kunt niet overstappen op een andere bus met de RITkaart. Een overstap geldt als een nieuwe rit. Je hebt dan een nieuwe RITkaart nodig.
 • Met de DAGkaart kun je voor €11,75 één dag onbeperkt reizen vanaf 09.00 uur op werkdagen en in het weekend is de DAGkaart ook voor 09.00 uur geldig. In de maanden juli en augustus mag je met de DAGkaart ook op werkdagen voor 09.00 uur reizen. 
 • Met de DAGkaart kun je wel overstappen op alle bussen in de drie provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).
 • De RITkaart en DAGkaart zijn te gebruiken in alle bussen bij de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).
 • De RITkaart en DAGkaart zijn niet geldig in de trein, buurtbus en regiotaxi.
 • De DAGkaart is niet geldig in de bussen van Syntus Utrecht.