/getmedia/f8668283-6514-4c75-a68d-949e3137c8a9/1_8-KEO-19-0173-In-en-uitchecken_Webbanner_882x221_V1.jpg?width=882&height=221&ext=.jpg

Check altijd in en uit

Reis je met het openbaar vervoer, dan heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Jouw OV-chipkaart is pas geldig als je bent ingecheckt. Dus ook als je scholier, student of forens bent en je een abonnement hebt moet je altijd in- en uitchecken! Voorkom zo € 50,- boete.

Vergeten uit te checken?
Ben je vergeten uit te checken? Dan ben je het instaptarief kwijt: € 4,- in de bus en € 20,- in de trein. Dit bedrag kun je maximaal 3 keer per jaar terugvragen op www.uitcheckgemist.nl.

Let op: je OV-chipkaart wordt geblokkeerd als je 12 keer niet hebt uitgecheckt. Ook als je in de trein – zonder eerst uit te checken – bij een volgende vervoerder incheckt, telt dit als een gemiste uitcheck.
Tip: het Uitcheck gemist alert en nooit meer te weinig saldo!
Meld je aan voor het Uitcheck gemist alert  en ontvang voortaan een e-mail als je saldo kunt terugvragen na een gemiste check-in of check-uit. Handig, want dan hoef je niet meer zelf te kijken of je je geld al kunt terugvragen!

Reis je met een persoonlijke OV-chipkaart? Vraag dan automatisch opladen aan op www.ov-chipkaart.nl. Zo heb je nooit meer te weinig saldo; wel zo makkelijk! Let wel op: je persoonlijke OV-chipkaart mag je niet uitlenen.