Word jij onze nieuwe buurtbuschauffeur in Almelo?

10-3-2020

Word buurtbuschauffeur!

Ben jij van nature een sociaal persoon? Zit je graag achter het stuur en houd je ervan om een gezellig praatje te maken met dankbare mensen uit je eigen wijk? Wellicht ben jij dan onze nieuwe buurtbuschauffeur (m/v) op de buurtbuslijn 525 in Almelo. Als buurtbuschauffeur verzorg je, in samenwerking met een groep enthousiaste vrijwilligers, het personenvervoer voor inwoners uit Aalderinkshoek. Wil je graag zinvol en afwisselend vrijwilligerswerk doen, wees dan welkom bij ons!
 

“Leuke klus voor iedereen die iets voor een ander wil doen”

Ria rijdt als vrijwilliger op de buurtbus. Zij is enthousiast over de vrijwilligersfunctie. “Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we via openbaar vervoer de Aalderinkshoek bereikbaar. Wij rijden diensten van 3 à 4 uur die in goed overleg ingepland worden. Je rijdt dus niet de hele dag door. Ook is de sfeer binnen de vereniging goed. Regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, iedereen is bij onze vereniging welkom”.

Alle buurtbuschauffeurs zijn lid van de Buurtbusvereniging 525. Deze vereniging werkt zelfstandig met Keolis Nederland (Twents) als opdrachtgever. De vereniging heeft een bestuur bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast hebben wij een planner (maakt de 2-wekelijkse planning), een coördinator (coördineert alles op het gebied van rijden) en eigen opleiders (maken kandidaat-chauffeurs vertrouwd met de bus en de routes).
 

Waar en wanneer rijdt de buurtbus?

Als buurtbuschauffeur verzorg je personenvervoer op buurtbus lijn 525 Almelo Centraal station – Hoog Schuilenburg v.v. De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag en op zaterdag op gezette tijden. Het vervoer wordt uitgevoerd met een moderne, verlengde 8-persoons Mercedes-Benz Civitas Economy bus. Deze beschikt onder andere over een ov-kaartlezer (met mogelijkheid voor pinbetaling), camera en is door de verlaagde vloer rolstoelvriendelijk.

Iets voor jou?

Ben je sociaal vaardig, één dagdeel per week en 1 keer in de 4 weken één dagdeel op een zaterdag beschikbaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B en woonachtig in (de omgeving) Almelo?
 
Aanmelden als vrijwilliger kan via deze link. Vul het aanmeldformulier op de website in (vink daarbij het vakje voor lijn 525: Centraal station – Aalderinkshoek Almelo aan).