Vanaf 4 maart een nieuwe dienstregeling in Twente

20-2-2018
Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling van Twents in voor het openbaar vervoer in Twente. Deze nieuwe dienstregeling is tot stand gekomen op basis van analyses van de huidige dienstregeling, samen met de betrokken partijen provincie, gemeenten en ROCOV, én tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles met als doel een logische reis voor de reizigers. Zo realiseren wij gezamenlijk, met het beschikbare budget, de best mogelijke dienstregeling. De nieuwe dienstregeling kenmerkt zich dit jaar door kleine verbeterpunten, route- of lijnwijzigingen en aanpassingen die een relatief kleine groep mensen treffen.
 
Belangrijkste wijzigingen:
  • Lijn 4 Station – Stroinkslanden wordt aangepast waardoor reistijden korter worden en de lijnvoering duidelijker;
  • Lijn 30 Borne Station – Bornsche Maten wordt vervangen door een nieuwe buurtbus;
  • Lijn 80 Almelo – Vriezenveen wordt gesplitst. Het traject Hardenberg-Almelo blijft bestaan als lijn 80. Het traject tussen Almelo en Goor wordt lijn 95 en het traject tussen Goor en Holten wordt lijn 97.
  • Lijn 597 Nijverdal – Hellendoorn is een nieuwe buurtbuslijn en een aanvulling op buurtbus 594.
Syntus verzorgt het busvervoer in Twente in opdracht van de provincie Overijssel. Een samenvatting van de wijzigingen en de nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.twents.nl/dienstregeling. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de handige interactieve reisplanner en lijnenapplicatie te bekijken. Hiermee krijgen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht van hun reismogelijkheden. Daarnaast worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen, via social media en de dynamische borden bij diverse haltes.
Vanaf 4 maart een nieuwe dienstregeling in Twente