Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor Twents

10-12-2019
Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Twents in. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de betrokken gemeenten, het ROCOV en de provincie Overijssel. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden. Hoewel de dienstregeling van Twents goed is ingeregeld en de dienstregeling van de treinen amper wijzigt, is er toch aanleiding voor het doorvoeren van een aantal wijzigingen.
 
Door de toenemende verkeersdrukte wordt het steeds moeilijker om alle bussen op tijd te laten rijden. In de nieuwe dienstregeling is daarom van een groot aantal lijnen de rijtijd aangepast, met als doel de punctualiteit van de bussen te verbeteren. Waar mogelijk zijn ook aansluitingen verbeterd. Daarnaast verandert de zondag steeds meer van een rustdag in een dag waarop activiteiten worden ondernomen. Structurele koopzondagen zijn hier een voorbeeld van. Om meer reismogelijkheden aan onze reizigers te bieden, worden er op de zondag op enkele stadslijnen ritten toegevoegd en/of vervroegd. Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe dienstregeling.

Belangrijkste wijzigingen

  • Lijn 1 en lijn 2 beginnen op zondag een uur eerder te rijden. Reizigers kunnen hierdoor vroeger gebruik maken van de treinen naar de rest van het land. Tevens wijzigen de vertrektijden van lijn 1 in de avonduren. Hierdoor verbetert de aansluiting van de bus richting UT met de Intercity op Enschede CS. Richting Wesselerbrink verbetert de aansluiting op station Kennispark op/van onze stoptrein uit Zwolle op de bus richting UT én de overstap van lijn 9 (halte De Broeierd) op lijn 1 (halte UT/Drienerbeeklaan).
  • Ook verbetert de aansluiting van de bus richting Wesselerbrink op station Kennispark van de stoptrein uit Zwolle op de bus richting UT én de overstap van lijn 9 op lijn 1.
  • Lijn 9 rijdt op zondag voortaan twee keer per uur.
  • De rijtijden van lijn 62 wijzigen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om in de spits altijd een doorgaande verbinding te bieden in Enschede. Reizigers stappen in de spits in één richting altijd over op Enschede CS. In de ochtendspits wijzigen enkele ritten om de reizigers tussen Haaksbergen en Enschede beter te spreiden. In overleg met Arriva wordt de aansluiting in Borculo in de avonduren hersteld. Reizigers die vanuit Denekamp via Oldenzaal naar Ootmarsum of Almelo rijden kunnen in de ochtendspits voortaan gebruik maken van lijn 264.
  • Op lijn 64 wijzigen enkele ritten. De rit van 6.20 uur van Tubbergen naar Almelo rijdt voortaan het hele jaar. De overige ritten die in de ochtendspits in Tubbergen beginnen vervallen, omdat hier te weinig gebruik van gemaakt wordt. Er worden twee nieuwe spitsritten als lijn 264 toegevoegd. Deze ritten beginnen in Denekamp en rijden via Ootmarsum, Vasse en Tubbergen rechtstreeks naar Almelo. De bussen rijden dus niet via Geesteren.
  • De rijtijden van lijn 80 en 81 wijzigen in verband met de toegenomen verkeersdrukte. Hierdoor sluiten de lijnen niet altijd op elkaar aan in Westerhaar. Om een goede verbinding te houden tussen Ommen en Hardenberg worden de ritten in de spits aan elkaar gekoppeld. Zo hoeven reizigers op traject niet over te stappen. Op het traject Almelo – Ommen v.v. van lijn 81 moet dan wel overgestapt worden in Westerhaar.
  • De route van lijn 96 wijzigt in Rijssen. Voortaan rijdt de bus weer via de Holterstraatweg van en naar het station. De route via Rijssen Zuid vervalt. Reizigers in Rijssen Zuid kunnen gebruik maken van de flexibele vervoerservice TwentsFlex www.twents.nl/twentsflex.
  • Buurtbus lijn 591 sluit voortaan in Bruinehaar één keer per uur aan op buurtbus 598 van Syntus Overijssel. Hierdoor ontstaat een rechtstreekste ov-verbinding tussen Tubbergen en Hardenberg. Lijn 591 rijdt voortaan ook op donderdagavond en zaterdag. De haltes in Manderveen vervallen in verband met het zeer geringe gebruik.
  • Lijn 680 vervalt in verband met het lage reizigersaantal. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 80 en lijn 81. De doorgaande verbinding tussen Ommen en Hardenberg blijft op deze lijnen bestaan.
  • Lijn 681 rijdt extra ritten tussen Almelo CS en Aalderinkshoek om de scholen in Aalderinkshoek beter te bedienen.

Reis plannen

Twents verzorgt het busvervoer in Twente in opdracht van de provincie Overijssel. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.twents.nl/dienstregeling2020. Ook zijn de lijnen en dienstregeling via de interactieve reisplanner te bekijken.