Vakantiedienstregeling Twents verlengd t/m 27 februari

13-1-2021
De overheid heeft de lockdown met 3 weken verlengd. Nog steeds is de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Deze oproep geldt ook nog steeds voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. De verlenging van de maatregelen leidt ertoe dat er de komende tijd minder reizigers gebruik maken van het Openbaar Vervoer. Daarom verlengt Twents de vakantiedienstregeling t/m 27 februari.  De buurtbussen, Twentsflex en de scholierenlijnen rijden niet t/m 27 februari. Daarnaast blijft helaas ook de Infoshop op het busstation in Enschede gesloten t/m 9 februari. Met welke dienstregeling Twents vanaf 28 februari verder rijdt is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona.

Waarom t/m 27 februari terwijl de overheid de maatregelen aankondigt t/m 9 februari?
In Twente zou op 21 februari normaal de Voorjaarsvakantiedienstregeling ingaan. Het aanbod van reizigers is in de tussenliggende periode zo laag dat de vakantiedienstregeling naar verwachting prima past bij de vraag van reizigers. Daarnaast is ook de reizigers er niet bij gebaat dat in een korte periode een dienstregeling meerdere keren wijzigt. Dat leidt tot verwarring en onduidelijkheid.

Plan je reis via de reisplanner
Samen zorgen we ervoor dat verantwoord reizen mogelijk is en blijft. Daarom verzoeken wij reizigers zich te houden aan de huidige geldende coronamaatregelen. Zodra de maatregelen weer versoepelen hopen wij je snel weer terug te zien in onze bussen. Weet je niet zeker of je bus wel of niet rijdt? Check voor je vertrekt de reisplanner voor de actuele reisinformatie. Hopelijk tot snel.