Staking in Twente op zaterdag 14 mei

12-5-2022
Vakbond FNV heeft landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Het gaat om stakingen van 24 uur (een dag) die zich verplaatsen naar andere delen van het land. Op zaterdag 14 mei wordt er door een deel van de buschauffeurs (leden van de vakbond FNV) in Twente gestaakt. Het gaat om chauffeurs van de vestigingen Enschede, Haaksbergen en Hengelo.

De staking heeft mogelijk invloed op jouw reis, omdat er ritten vervallen. Daardoor rijden er op zaterdag 14 mei minder bussen. We weten echter (nog) niet welke ritten er vervallen. Daarom adviseren wij je om op zaterdag 14 mei ander vervoer te zoeken. Wij weten pas kort van tevoren welke ritten er vervallen, maar doen ons uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Raadpleeg de reisplanner om te zien of jouw bus rijdt. Bij voorkeur kort voor vertrek. De staking vindt alleen plaats op zaterdag 14 mei. Op de andere dagen rijden de bussen gewoon volgens dienstregeling.

Geen staking bij de treinen

De treinen van Keolis Blauwnet rijden op zaterdag 14 mei (en alle andere dagen) gewoon volgens dienstregeling. De staking geldt niet bij de treinen. Deze vindt alleen plaats bij de bussen van Twents.

Vraag en antwoord

Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden voor over de staking op zaterdag 14 mei.

Wanneer wordt er gestaakt?

In Twente wordt er door een deel van de buschauffeurs gestaakt op zaterdag 14 mei. De staking duurt één dag. Op de andere dagen rijden de bussen gewoon volgens dienstregeling.

Waar wordt er gestaakt?

Er wordt gestaakt in Twente door een deel van de chauffeurs van de vestigingen Enschede, Haaksbergen en Hengelo. Omdat de chauffeurs in de hele regio rijden, kunnen er ritten in de hele regio Twente vervallen.

Waarom wordt er gestaakt?

De meerderheid van de leden van de vakbond FNV hebben niet ingestemd met het eindbod van de werkgevers van de CAO Openbaar Vervoer. Zij voeren actie om hun standpunt kracht bij te zetten

Staken alle chauffeurs?

Nee, er wordt gestaakt door (een deel van) de chauffeurs die lid zijn van de vakbond FNV. Chauffeurs die geen lid zijn van de FNV of niet willen deelnemen aan de staking, rijden gewoon.

Hoe weet ik of mijn bus rijdt op zaterdag 14 mei?

Wij doen ons best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Daarom adviseren we je om kort voor vertrek in de reisplanner te kijken om te zien of jouw bus rijdt. Helaas weten wij pas kort van tevoren welke ritten er vervallen. Het kan dus voorkomen dat de reisplanner niet volledig actueel is op het moment dat jij kijkt. Wil je er zeker van zijn dat je tijdig op je eindbestemming komt? Dan adviseren wij je om op zaterdag 14 mei gebruik te maken van ander vervoer.

Rijden de treinen in Twente wel volgens dienstregeling?

Ja. Er wordt alleen gestaakt door een deel van de buschauffeurs van Twents. Bij de treinen (Keolis Blauwnet) wordt niet gestaakt. Deze rijden op zaterdag 14 mei gewoon volgens dienstregeling.