ROC ’s en Keolis zetten in op langdurige samenwerking

25-4-2018

Voor goed gekwalificeerd personeel in het openbaar vervoer

ROC van Twente, Deltion College, Dulon College en Keolis Nederland B.V. zetten in op een duurzame samenwerking waarin Keolis jaarlijks ruim 80 stageplaatsen voor handhavers ter beschikking stelt. ROC ‘s bieden medewerkers van Keolis, dat openbaar vervoer verzorgt in o.a. Gelderland, Midden-Overijssel en Twente, een praktijkopleiderstraining aan. Deze samenwerking werd op dinsdag 24 april officieel bekrachtigd door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.
 
Boost voor vak Handhaving
De ROC’s zijn erg blij met deze mogelijkheid om zo studenten een goede kans te kunnen bieden op de arbeidsmarkt. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv), is een erg belangrijk onderdeel van de opleiding Handhaver, toezicht en veiligheid. Studenten maken tijdens de bpv kennis met de beroepspraktijk en doen veel ervaring op voor hun toekomstige baan. De studenten vullen hun stage in op de bus en treindiensten van Keolis Nederland B.V. Daar zorgen ze samen met hun praktijkopleider voor een veilige en gastvrije omgeving voor de reiziger. Ze oefenen hun vaardigheden in het contact leggen met reizigers en het optreden als regels worden overtreden.
 
Meerwaarde voor samenwerking
Ook Keolis is zeer verheugd over deze samenwerking. Er ontstaan steeds meer arbeidsplaatsen voor BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) in het openbaar vervoer. De meerwaarde voor deze samenwerking is dat er door de partijen gezamenlijk gewerkt wordt aan een verbetering van de kwaliteit van de opleiding. Door de begeleiding van de student samen op te pakken wordt de student beter en gerichter opgeleid op zowel zijn stageplek als op school voor de werkzaamheden specifiek in deze branche. Met dit unieke samenwerkingsverband onderscheiden ROC van Twente, Deltion College, Dulon College en Keolis Nederland zich van andere ROC’s en OV-bedrijven in Nederland.