Nieuwe TwentsFlex halte in Nieuw Heeten biedt rechtstreekse verbinding tussen Rijssen-Holten en Deventer

7-11-2019
Vanaf dinsdag 6 november is TwentsFlex weer een halte rijker. Met het realiseren van een nieuwe halte in Nieuw Heeten biedt TwentsFlex de inwoners van Rijssen-Holten nu de mogelijkheid om makkelijk naar Deventer te reizen. In Nieuw Heeten kan de reiziger overstappen van TwentsFlex naar lijn 590, de buurtbus tussen Nieuw Heeten en Deventer. Andersom geeft het reizigers uit Nieuw Heeten de mogelijkheid snel te reizen naar één van de 137 haltes in Rijssen, Holten of het buitengebied in deze gemeente. De nieuwe halte ligt aan de Scholtensstraat, tegenover de Sint Joseph kerk met haltenaam ‘Nieuw Heeten – ’t Pleintie”.
Matthijs Koops, verkeerskundig beleidsmedewerker van de gemeente Raalte, is erg tevreden met deze aanvulling. “De OV-pilot TwentsFlex is een prachtige aanvulling op de buurtbuslijn 590, om ook met het openbaar vervoer naar bestemmingen te reizen binnen de gemeente Rijssen-Holten.”
Ook Andrea Kleinherenbrink van het Plaatselijk Belang Nieuw Heeten is enthousiast: “Het is fijn dat nu ook de inwoners van Nieuw Heeten en omstreken met Rijssen-Holten verbonden zijn door middel van TwentsFlex. En andersom, dat ook de mensen vanuit Rijssen-Holten makkelijk naar bijvoorbeeld het ziekenhuis in Deventer kunnen reizen.”
 
TwentsFlex is een flexibele vervoerservice voor en door de inwoners van Rijssen-Holten. Met TwentsFlex reist men comfortabel en voordelig van en naar één van de 138 haltes. De haltes zijn herkenbaar aan het speciale TwentsFlex bord. Binnen de bebouwde kom is er bijna altijd wel een halte in de buurt. En vanaf vandaag heeft ook Nieuw Heeten een TwentsFlex halte.

Bestel voor € 2,00 een rit met TwentsFlex

Een rit met TwentsFlex kost € 2,00 per persoon. De rit kan betaald worden met OV Chipkaart of door een pinbetaling in de bus. In de gemeente Rijssen-Holten zijn kaartjes te koop bij verschillende winkeliers. Bij een overstap op of van de buurtbus komen de kosten voor de rit met de buurtbus er nog bij.
 
De reiziger bestelt op basis van de gewenste vertrek- of aankomsttijd en haltes een rit via de TwentsFlex app en via twents.nl/twentsflex. Maar telefonisch een rit boeken kan ook via het telefoonnummer 088 – 033 1401 (lokaal tarief).TwentsFlex heeft geen vaste route of dienstregeling. Reizen met TwentsFlex kan van maandag tot en met vrijdag van 7.15 tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.15 tot 22.00 uur. Buurtbus 590 rijdt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. De vertrek- en aankomsttijden van buurtbus 590 zijn te vinden op 9292.nl of op de website van Keolis, Syntus Overijssel.