Nieuwe dienstregeling vanaf 30 augustus

24-8-2020
Vanaf 30 augustus rijdt een groot aantal van onze buslijnen weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er een aantal lijnen die een aangepaste- of vakantiedienstregeling rijden. Ook houden we, in verband met corona, extra bussen stand-by, die wij kunnen inzetten wanneer het te druk wordt. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om drukte in onze bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. In dit overzicht van alle buslijnen zie je wat er op jouw buslijn wordt gereden.

Gespreid rijden i.v.m. nieuwe schooljaar
De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, wordt vanaf 30 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in onze bussen.

Geen buurtbussen
De buurtbussen rijden voorlopig niet. In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en/of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen. Op landelijk niveau, door alle vervoerders en OV-NL, wordt er gekeken naar een geschikte oplossing om de buurtbussen coronaproof in te richten. Tot op heden is hier nog geen geschikte oplossing voor gevonden. Daarom hebben wij besloten om de buurtbussen niet uit te laten rijden. De gezondheid en veiligheid van onze chauffeurs en reizigers staan voor ons altijd voorop. Zodra de situatie verandert communiceren wij hierover.

Mensen die afhankelijk zijn van het lokale openbaar vervoer verwijzen wij graag door naar de Regiotaxi. Het is mogelijk om met de Regiotaxi te reizen tegen het OV-tarief. Voor het reizen met de Regiotaxi heb je wel een Regiotaxipas nodig. Deze pas kan je aanvragen bij je gemeente. Meer informatie over de Regiotaxi en het reserveren van een rit vind je op www.regiotaxitwente.nl.

Keolis Blauwnet
Onze treinen van Keolis Blauwnet rijden volgens de gebruikelijke dienstregeling. Ook is het sinds 1 juli weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in onze treinen. 

Alle informatie over de dienstregeling vind je op deze pagina. Plan je reis voor vertrek altijd via onze reisplanner of 9292.nl.