Meer reizigers welkom in het OV door versoepelingen coronamaatregelen

17-5-2021
Het advies om het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen vervalt per 19 mei 2021. Dit betekent dat het OV ook weer voor niet-noodzakelijke reizen gebruikt mag worden. Wij heten je dan ook graag (weer) welkom in onze bussen!

Vermijd drukke (spits) momenten

Door de versoepelingen verwachten wij dat het in onze bussen weer drukker wordt. Om Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden, vragen wij reizigers zoveel mogelijk drukke (spits)momenten te vermijden. Daar dragen wij zelf ook een steentje in bij. Zo stemmen wij samen met scholen onze dienstregeling af op de lesroosters en hebben wij een druktemelder opgenomen in onze reisplanner. Dit hulpmiddel geeft reizigers eenvoudig inzicht in de momenten waarop het meest rustig gereisd kan worden.

Veilig reizen met het OV

Ook nu het drukker wordt kan je gewoon veilig reizen met het OV. Al sinds 1 juli 2020 zijn alle zit- en staplaatsen in onze bussen beschikbaar, mits er een mondkapje wordt gedragen. Het houden van 1,5 meter afstand is in het OV niet verplicht. Dit is ook niet altijd mogelijk. Daarom werd het dragen van een mondkapje als eerste in het OV verplicht gesteld. Onze buschauffeurs maken een melding als een bus te vol is (dat houdt in dat alle zit- en staplaatsen bezet zijn). Als blijkt dat het op een bepaalde rit of op een bepaald tijdstip te druk is, dan kijken we of er extra bussen beschikbaar zijn om ter ondersteuning in te zetten.