Lijn 59: Gewijzigde route en pendelbus i.v.m. werkzaamheden

20-9-2021

In verband met diverse werkzaamheden in Hengelo en aan de N738, rijdt lijn 59 van 27 september t/m 22 oktober een aangepaste route tussen Hengelo en Weerselo. Tussen Weerselo, Fleringen en Tubbergen rijdt een pendelbus. Bij de halte Holtwijkerstraat in Weerselo kan ter hoogte van het tankstation Hoogendijk worden overgestapt van de lijnbus op de pendelbus en van de pendelbus op de lijnbus.

Wat wijzigt er precies?

- Tussen Hengelo en Weerselo v.v. rijdt lijn 59 een omleidingsroute. Alle haltes tussen Hengelo Station en Weerselo Holtwijkerstraat vervallen. In Deurningen is wel een tijdelijke halte voor reizigers die in Deurningen in- en uit willen stappen, ter hoogte van het tankstation (De Witte Beer).

- Vanwege de veel langere omleidingsroute tussen Hengelo en Weerselo heeft de bus 15 minuten meer tijd nodig. Om de dienstregeling nog enigszins betrouwbaar te houden, rijdt er daarom tussen Weerselo en Tubbergen een pendelbus die in Weerselo aansluit op lijn 59, in beide richtingen. De gewone bus van lijn 59 keert dan weer in Weerselo voor de terugrit naar Hengelo. Om in Hengelo weer op tijd terug te zijn vertrekt lijn 59 daarom ook weer 15 minuten eerder dan normaal uit Weerselo. Houd hier rekening mee.

Klik hier voor de dienstregeling van de pendelbus tussen Tubbergen en Weerselo. Hier vind je ook de aansluitende bussen van lijn 59. Houd er rekening mee dat de vertrektijden bij benadering zijn.