Heisterkamp nieuwe onderhoudspartner Twents

15-5-2020
Afgelopen week werd het nieuwe onderhoudscontract door Gerrit Prins, Directeur Heisterkamp Service Divisie en Frank Janssen, Algemeen Directeur van Keolis, ondertekend. Met dit contract werd formeel vastgesteld dat Heisterkamp het onderhoud, de reparaties en keuringen van de 104 VDL Citea en 8 VDL Ambassador streekbussen voor Twents (onderdeel van Keolis Nederland) tot december 2023 verzorgt. De werkzaamheden vinden plaats in de servicewerkplaats van Heisterkamp in Oldenzaal.  

Moving forward together

Met de servicewerkplaats van Heisterkamp in Oldenzaal had Keolis al goede ervaringen, aangezien een deel van het wagenpark van de vervoerder daar reeds in onderhoud was. De goede ervaring, prettige contacten en het plan dat Heisterkamp heeft opgesteld om het onderhoud van de 112 bussen op te pakken en voort te zetten, is voor Keolis aanleiding geweest om het onderhoud bij Heisterkamp onder te brengen. Daarnaast is Heisterkamp al sinds jaar en dag servicepartner van VDL Bus & Coach en bekend met de materie. Janssen is tevreden over de nieuwe samenwerking: “In de afgelopen periode is veel werk verzet door zowel de mensen van Heisterkamp als Keolis om de samenwerking tot stand te brengen. Dat dit gelukt is, geeft aan hoe goed de samenwerking is tussen beide partijen, maar ook dat iedereen met enthousiasme zijn of haar rol heeft opgepakt en gedreven is om er een succes van te maken. Kortom: Moving forward together!”

Uitbreiding dienstverlening

Naast het coördineren en verzorgen van het onderhoud, de reparaties en keuringen van de streekbussen, zorgt Heisterkamp er ook voor dat de storingen die door de buschauffeurs gemeld worden zo snel mogelijk verholpen worden. Door binnengekomen storingen te combineren met een servicebeurt kan een ongewenste stilstand van een bus mogelijk voorkomen worden. Daarvoor heeft Heisterkamp een speciaal ingerichte werkplaats en -voor 24/7 strandingen- een compleet ingerichte servicebus ter beschikking. “De uitbreiding van onze dienstverlenging aan Keolis is een mooie aanvulling op en spreiding van onze bestaande activiteiten. Als Service Divisie zijn wij vooral bekend van onderhoud, keuringen en schadeherstel van trucks en trailers. Dat wij daarnaast ook servicewerkzaamheden verrichten aan streekbussen en touringcars was in de markt minder bekend, maar voor ons zeker niet van ondergeschikt belang. De samenwerking met Keolis zet ons ook in dat opzicht op de kaart en spreekt vertrouwen uit. We zien het als een beloning voor onze organisatie en medewerkers, die dit vertrouwen hebben gecreëerd en is voor ons een extra stimulans om dat ook elke dag weer waar te maken!”, aldus Gerrit Prins.

Over Heisterkamp

Heisterkamp Transportation Solutions in Oldenzaal beschikt over drie divisies: Trucking, Equipment en Service. In totaal werken bij Heisterkamp 1500 medewerkers en heeft Heisterkamp in 2019 haar 100-jarig bestaan gevierd. De service-divisie van Heisterkamp bestaat uit drie werkplaatsen in Oldenzaal, waaronder een schadeherstel-centrum met spuiterij, en een werkplaats in Travemünde (D). In totaal werken bij de Service Divisie ongeveer 100 mensen. Heisterkamp Service is servicepartner van VDL-bus en verzorgt vanuit die hoedanigheid al enige jaren reparatie-, onderhoud- en schadeherstelwerkzaamheden uit voor verschillende busbedrijven en touroperators.