Chauffeur bij TwentsFlex: leuke vrijwilligersjob

21-10-2019
TwentsFlex is de flexibele vervoersservice in de gemeente Rijssen-Holten. TwentsFlex wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Enkele chauffeurs hebben dankzij de TwentsFlex ervaring betaald werk gevonden in de vervoerssector. Een mooie stap voor hen. Het vertrek van deze chauffeurs biedt weer ruimte voor nieuwe vrijwillige chauffeurs voor TwentsFlex, met name voor standplaats Holten. Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? Lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers het personenvervoer te verzorgen voor je eigen woonomgeving? Word dan chauffeur bij TwentsFlex.
 

Samen in een vereniging

TwentsFlex rijdt nu al ruim een jaar, met succes. Henk Rensink is buurtbuscoördinator bij Syntus, waar TwentsFlex onder valt. Hij vertelt enthousiast over de vrijwilligersfunctie: “Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar. De sfeer binnen de vereniging is goed, regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd.” De vereniging werkt zelfstandig met Syntus als opdrachtgever. 
 

Nieuwe chauffeurs nodig (m/v)

"Op dit moment hebben we nieuwe chauffeurs nodig, met name voor stadplaats Holten. Enkele chauffeurs die meewerkten hebben in dit jaar chauffeurservaring opgedaan met TwentsFlex en werk gevonden in de vervoersector. Een hele mooie stap voor hen! Voor TwentsFlex is het jammer, omdat er daarmee gaten in de roosters zijn gevallen. Dit vangen de huidige chauffeurs uiteraard goed met elkaar op. Maar het zou beter zijn als er wat extra chauffeurs aansluiten, die bereid zijn 3 uur per week (in één blok) te rijden", vertelt Henk Rensink. Aanmelden is heel eenvoudig. Dames en heren die belangstelling hebben kunnen zich heel eenvoudig aanmelden op www.twents.nl/buurtbus. Na aanmelding wordt er contact met je gezocht en worden al je vragen beantwoord. Pas dan beslis je of je wel of niet meewerkt.

Voor en door inwoners Rijssen-Holten

Door de inzet van tientallen vrijwilligers uit Rijssen-Holten, zijn de 139 bestemmingen binnen de gemeente goed bereikbaar. Ben Beens, wethouder gemeente Rijssen-Holten: “TwentsFlex is voor en door de inwoners van Rijssen-Holten. We zijn heel trots op het feit dat al zoveel inwoners meewerken als vrijwillige chauffeur. Dat zegt iets over onze gemeente!”.
 

Over TwentsFlex

TwentsFlex rijdt niet volgens een vaste dienstregeling. De route wordt bepaald op basis van de bestelde ritten van reizigers. De bussen van TwentsFlex zijn rolstoeltoegankelijk en geschikt voor acht personen. Voor een prijs van maar €2,00 per rit kunnen reizigers in Rijssen-Holten snel en voordelig reizen tussen de 139 haltes in Rijssen-Holten. Er is bijna altijd wel een halte in de buurt. Reizigers die met TwentsFlex willen reizen, boeken vooraf een rit van halte naar halte. Dit kan via de app TwentsFlex, online op www.twents.nl/flex of via telefoonnummer 088 – 033 1401.