Buurtbussen gaan (grotendeels) weer rijden

26-2-2021
Omdat er vanaf maart versoepelingen zijn, gaan onze buurtbussen vanaf 3 maart weer (grotendeels) rijden. Ook is onze servicewinkel op station Enschede op afspraak te bezoeken. De grote lijnbussen blijven voorlopig rijden volgens de vakantiedienstregeling. Bekijk hieronder wat het precies betekent.

Buurtbussen

De volgende buurtbussen rijden weer vanaf 3 maart:

513 Nijverdal - Raalte
525 Aalderinkshoek
530 Borne Bornsche maten
531 Borne Stroom Esch
532 Borne Letterveld
592 Weerselo - Borne
594 Den Ham - Nijverdal
596 Ootmarsum - Denekamp
597 Nijverdal - Hellendoorn
599 Rossum - Ootmarsum

Buurtbus 506 (Boekelo) rijdt weer vanaf 8 maart en TwentsFlex (Rijssen - Holten) gaat vanaf 15 maart de weg weer op.

Nog niet alle buurtbussen rijden
Buurtbussen 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 591 (Tubbergen - Bruinehaar), 593 (Oldenzaal - De Lutte) en 595 (Haaksbergen - Buurse) rijden voorlopig nog niet. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Veel chauffeurs hebben een hogere leeftijd en vallen in een risicodoelgroep. Zij wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert.

Updates over de buurtbussen in Twente en welke bussen weer rijden zijn te vinden op de website twents.nl/buurtbus. Alle ritten van de buurtbussen die rijden zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek daarom altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

Servicewinkel

Vanaf woensdag 3 maart is onze servicewinkel op busstation Enschede op afspraak te bezoeken. Een afspraak inplannen kan vanaf maandag 1 maart via onze Klantenservice op de volgende manieren:

  • Via de chatfunctie op de website
  • Via social media (persoonlijk bericht op Facebook of Twitter)
  • Telefonisch via 088 – 033 1360
De overheid heeft op 12 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit is tijdens de laatste persconferentie herhaald. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. Bekijk hier de huidige coronamaatregelen.