Buurtbus 508 bestaat 25 jaar. Reizigers reizen gratis op 2, 3 en 4 maart

27-2-2023
Op 3 maart viert buurtbus 508 Wesselerbrink – Stroinkslanden haar 25 jarig jubileum. Om dit te vieren, reizen reizigers op 2, 3 en 4 maart gratis met de buurtbus. Bij de reis ontvangen ze van de chauffeur een leuke attentie. Dat geldt voor de bestaande reizigers, maar ook voor mensen die nog nooit met de buurtbus hebben gereisd.

De buurtbus verbindt

Al 25 jaar verbindt buurtbus 508 de wijken Wesselerbrink en Stroinkslanden. De bus geeft mensen toegang tot winkelcentra, gezondheidscentra, de bibliotheek, buurthuizen en de markt in Enschede Zuid. “Het idee achter het opzetten van een buurtbus was om senioren, die wonen in de wijken, op een eenvoudige manier vervoer te bieden naar voorzieningen. Daarnaast biedt de buurtbus hen de mogelijkheid om familie of vrienden te bezoeken. Kortom, de buurtbus verbindt en haalt mensen uit het isolement. En dat al 25 jaar lang. Daar zijn we hartstikke trots op!”, aldus Aart Wagelaar, voorzitter van de buurtbus.

300.000 reizigers

De behoefte aan de buurtbus is groot. Dat blijkt wel aan het aantal reizigers. In 25 jaar vervoerde de buurtbus bijna 300.000 mensen. Hierover zegt Aart: “Afgelopen jaren ontvingen we voor de buurtbus diverse prijzen. Dat is een bevestiging van de waarde die de buurtbus heeft. Het mooiste compliment komt echter van onze reizigers. Bijna wekelijks vertellen ze ons hoe blij ze met de buurtbus zijn, omdat ze dankzij ons mobiel blijven.” Om het succes te vieren reizen reizigers op 2, 3 en 4 maart gratis met de buurtbus. Dat geldt voor de bestaande reizigers, maar ook voor mensen die nog nooit eerder met de buurtbus hebben gereisd. Naast een gratis rit ontvangen de reizigers een leuke attentie van de chauffeur.  

Gerund door vrijwilligers

Buurtbus 508 rijdt van maandag tot en met zaterdag van halte Zenderenbrink naar winkelcentrum Stroinkslanden en terug. Van 09.00 uur ‘s ochtends tot 16.30 uur ‘s middags (16.00 uur op zaterdag) kunnen reizigers gebruik maken van de buurtbus. De buurtbus wordt gerund door een vereniging met een team van 15 enthousiaste vrijwilligers. De bus biedt plaats aan 8 reizigers en heeft de voorzieningen van een grote bus. Indien nodig helpt de chauffeur met in- en uitstappen. De buurtbus is er dus voor iedereen!