'Baas in eigen bus’. Vrouwelijke buschauffeurs staan dinsdag 8 maart centraal bij Keolis

8-3-2022
Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een groep vrouwelijke medewerkers van Keolis, de moederorganisatie van Twents, heeft hiervoor zelf een actie bedacht. Onder de naam ‘Baas in eigen bus’ wordt één bus tussen 10:00 en 14:00 uur uitsluitend gereden door vrouwelijke buschauffeurs.
 
Wilma is HR Business Partner bij Keolis en betrokken bij de actie. “We wilden een leuke actie organiseren, waarbij de vrouwelijke medewerkers centraal staan. Bij het optuigen van de actie, is de naam ‘Baas in eigen bus’ ontstaan. Dit is een knipoog naar het vrouwelijke initiatief ‘Baas in eigen buik’. Dat gaat natuurlijk over iets heel anders. Maar het vak buschauffeur wordt over het algemeen wel gezien als een mannenberoep. Terwijl het vak juist ook heel geschikt is voor vrouwen.”
 
Ook heel geschikt voor vrouwen
De bus die uitsluitend gereden wordt door vrouwelijke buschauffeurs, is versierd met slingers en ballonnen. Op de beeldschermen draait een speciale video. Daarnaast delen medewerkers van Twents op busstation Enschede goodies uit. Op deze manier hoopt Keolis Internationale Vrouwendag én het vak buschauffeur onder de aandacht te brengen. Bij Keolis is 18% van de medewerkers vrouw. Van de vervoerder mogen dat er best meer zijn. Want het vak buschauffeur is juist ook heel geschikt voor vrouwen! Meer informatie over de actie lees je op keolis.nl/baasineigenbus.
 
Gelijke behandeling voor iedereen
Elk jaar staat Internationale Vrouwendag bij vervoerder Keolis op de agenda. Keolis is het eerste Nederlandse openbaar vervoerbedrijf dat is gecertificeerd voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen en alles wat daar tussenin valt. Daarvoor heeft de vervoerder het GEEIS- certificaat ontvangen: gelijke behandeling van mannen en vrouwen conform de Europese (en ook Nederlandse) wetgeving. Het beleid van Keolis staat voor gelijke kansen voor en gelijke behandeling van alle medewerkers. Iedereen telt mee!