Actie: Kinderen reizen gratis in september

29-8-2018
Een dagje met het OV is vaak een hele beleving voor kinderen. Dus ga er lekker op uit naar de stad, de film of maak gewoon een ritje omdat het kan. Want in september mogen kinderen gratis mee in de bus of regionale trein. De hele maand september reizen kinderen gratis in de bussen en regionale treinen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (behalve bij NS, Almere en Lelystad). Per betalende passagier van 18 jaar of ouder mogen er maximaal drie kinderen tot en met 11 jaar gratis mee.

Bestel je gratis e-ticket
Via www.ervaarhetov.nl of de Ervaar het OV-app kunnen mensen hun gratis e-ticket bestellen. Zo kunnen ouders en grootouders gemakkelijk met de kids in het OV stappen. Het e-ticket is geldig op werkdagen na 9 uur en in het weekend de hele dag en is de hele maand onbeperkt te bestellen. Op de website zijn ook leuke tips te vinden voor reizen met kinderen in het OV.

Ervaar het OV
Ervaar het OV biedt regelmatig kortingsacties voor het openbaar vervoer. De provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland en vervoerders Arriva, Blauwnet, Breng, Connexxion, OV Regio IJsselmond, Syntus Gelderland, Syntus Overijssel en Twents hebben de handen ineengeslagen om voordelige acties en OV-abonnementen aan te bieden. Zo kunnen mensen het OV op een laagdrempelige manier ervaren en voordelig met de bus en trein reizen.