Tussentijdse wijzigingen dienstregeling per 4 september 2017

Om de dienstregeling verder te verbeteren zijn er per 4 september op een aantal lijnen wijzigingen doorgevoerd. Het betreft lijn 51, 59, 506, 595 en 599. Ook rijdt er een nieuwe buslijn naar het industriegebied Marssteden in Enschede, lijn 7.

Bekijk hieronder de wijzigingen op deze lijnen.
 

Lijn 7 Enschede Centraal - Marssteden - Enschede Centraal (NIEUW)

Meer zitplaats in de bus.

Lijn 7 is een nieuwe buslijn die elk half uur vanaf het Centraal Station in Enschede rechtstreeks naar het industrieterrein Marssteden rijdt en weer terug. In de ochtend wordt op het Centraal Station aansluiting geboden vanaf de Intercity en in de middag wordt aansluiting geboden op de Intercity.

De route via Marssteden werd vanaf december 2016 gereden door buurtbus lijn 506. Deze buurtbus rijdt voortaan rechtstreeks van Enschede Centraal Station naar Boekelo v.v. en niet meer via industrieterrein Marssteden.

Lijn 7 rijdt niet in het weekend.

Let op! Deze bus rijdt ’s morgens op de terugweg een verkorte route naar het station via de Hendrik ter Kuilestraat. ’s Middags rijdt de bus de route andersom. Kijk dus goed bij welke halte u het beste kunt instappen.

Omdat de route ’s middags in de tegengestelde richting gereden wordt en het dus kan zijn dat reizigers op een andere halte moeten instappen, geven we dit extra aan op de haltevertrekstaten.

Klik hier voor de routekaart van lijn 7 en buurtbus lijn 506.

Lijn 51 Almelo - Hengelo

Op verzoek van de gemeente Borne, Hengelo en IKEA rijdt er vanaf 4 september op werkdagen een extra rit tussen Hengelo en Borne in beide richtingen. Hiermee wordt de IKEA tot sluitingstijd bediend. Vertrektijd vanaf IKEA richting Hengelo 21.23 uur en richting Borne 21.06 uur.
 

Lijn 59 Haaksbergen - Hengelo - Tubbergen

De bus rijdt in Weerselo niet meer het rondje via het gemeentehuis maar blijft op de Bisschopstraat. Om toch een aansluiting te houden met buurtbus lijn 599, wijzigt de route van de buurtbus. Het overstappunt wordt nu de halte Het Hoikinck.
 

Lijn 506 Boekelo - Enschede Centraal (Buurtbus)

De route van buurtbus lijn 506 wijzigt. De bus rijdt voortaan vanaf Boekelo via de Boekelosestraat naar Usselo en vandaar via de Rijksweg 35 en de Zuiderval naar het van Heekplein en het Centraal Station.

Er komen twee nieuwe haltes bij: Landsteinerlaan in Boekelo en Usselerhofweg in Usselo.

U kunt nu vanuit Boekelo met een rechtsteekse verbinding naar het ziekenhuis en de markt op het Van Heekplein.

De haltes De Plooij en De Loerhazen komen te vervallen.

Klik hier voor de routekaart van buurtbus lijn 506.
 

Lijn 595 Buurse - Haaksbergen (Buurtbus)

In de ochtendspits wordt in beide richtingen een rit toegevoegd. Vertrek uit Buurse 6.55 uur en uit Haaksbergen 7.10 uur. Deze toegevoegde rit rijdt niet in de vakantieperiodes.
 

Lijn 599 Ootmarsum - Weerselo - Rossum (Buurtbus)

Omdat lijn 59 in Weerselo niet meer het lusje via het gemeentehuis rijdt en hiermee het overstappunt op de buurtbus vervalt, wijzigt de route van buurtbus lijn 599. Voortaan rijdt lijn 599 vanaf het gemeentehuis via de Bisschopstraat en Holtwijkerstraat. Het overstappunt op lijn 59 en 66 wordt nu de halte Het Hoikinck.
 

Sluiten De website(s) van Keolis Nederland (voorheen Syntus) gebruiken bij bepaalde functionaliteiten cookies.