De buurtbussen in Twente starten langzaamaan weer op

De eerste buurtbussen in Twente gaan per 9 november de weg weer op. Het gaat om de buurtbussen 506 (Enschede) en 525 (Almelo). Vanaf 23 november rijden ook de buurtbussen 513, 594 en 597 in en om Nijverdal weer uit. Sinds de start van de coronamaatregelen, in maart 2020, heeft de buurtbus niet meer gereden. In de bussen kon 1,5 meter afstand tussen reizigers en chauffeurs, en daarmee ook de gezondheid, niet worden gegarandeerd. De eerste bussen zijn dankzij diverse technische aanpassingen nu coronaproof ingericht.

Buurtbus 506 (Enschede - Boekelo) rijdt vanaf 9 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4506
Buurtbus 525 (Almelo station - Aalderinkshoek) rijdt vanaf 9 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4525
Buurtbus 513 (Nijverdal - Raalte) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4513
Buurtbus 594 (Den Ham - Nijverdal) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4594
Buurtbus 597 (Nijverdal - Hellendoorn) rijdt vanaf 23 november weer volgens de gebruikelijke dienstregeling:
https://reizen.keolis.nl/nl/twents/lijnen/4597

Zodra er meer buurtbussen rijden communiceren wij dat in het bovenstaande overzicht op deze pagina en via de media. 

Niet alle buurtbussen rijden weer

Niet alle buurtbussen in Twente gaan weer rijden. De verwachting is dat de komende periode enkele buurtbussen weer opstarten. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Veel chauffeurs hebben een hogere leeftijd en vallen in een risicodoelgroep. Zij wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert. Voor de buurtbusverenigingen en Keolis staat de gezondheid van chauffeurs en passagiers voorop. Zij hebben dan ook begrip voor deze keuze.
/getmedia/bff88cc2-9533-4450-95ec-ac93e4a3dcc4/Foto-chauffeur-wervingscampagne-TwentsFlex.jpg?width=5184&height=3456&ext=.jpg

Buurtbuschauffeurs gezocht

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? Lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers personenvervoer te verzorgen voor inwoners uit je eigen woonomgeving? Word dan chauffeur op de buurtbus. In Twente worden nieuwe buurtbusprojecten opgestart en bestaande projecten uitgebreid.

Maak deel uit van een gezellig team

Ronald Huiskes is coördinator van de buurtbus en enthousiast over de functie die de vrijwilligers uitvoeren. 

"Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar. De sfeer binnen de vereniging is goed, regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd.

"In Twente zijn verschillende buurtbusverenigingen die geheel zelfstandig werken met Syntus als opdrachtgever. Dat werkt heel prettig”, aldus Ronald. 

Een vrijwillige functie

Op sommige trajecten maken niet zoveel mensen gebruik van de bus. Om die plekken toch bereikbaar te houden, zet Syntus hier 8-persoons buurtbussen in. Dat is beter voor het milieu en beter te betalen. Deze busjes worden bestuurd door vrijwilligers met een B-rijbewijs. Deze vrijwilligers doen dit gemiddeld 4 uur per week en vinden het leuk dit als hobby erbij te doen.

Meld je aan!

Ben je sociaal vaardig, één dagdeel per week beschikbaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B en kom je uit de omgeving? Meld je dan aan als vrijwilliger. We nemen contact met je op en vertellen je graag meer over de functie buurtbuschauffeur. 

Vul het onderstaande formulier in om je op te geven of als je meer informatie wilt over de andere verenigingen. 
 
Ik ben de volgende dagdelen
beschikbaar:


Mijn interesse gaat uit naar de
volgende buurtbuslijn(en):


Security code: