Buurtbussen gaan (grotendeels) weer rijden

Omdat er vanaf maart versoepelingen zijn, gaan onze buurtbussen vanaf 3 maart weer (grotendeels) rijden. Het gaat om de volgende buurtbussen:

513 Nijverdal - Raalte
525 Aalderinkshoek
530 Borne Bornsche maten
531 Borne Stroom Esch
532 Borne Letterveld
592 Weerselo - Borne
594 Den Ham - Nijverdal
596 Ootmarsum - Denekamp
597 Nijverdal - Hellendoorn
599 Rossum - Ootmarsum

Buurtbus 506 (Boekelo) rijdt weer vanaf 8 maart en TwentsFlex (Rijssen - Holten) gaat vanaf 15 maart de weg weer op. Buurtbus 591 (Tubbergen - Bruinehaar) rijdt vanaf 10 mei weer. 

Nog niet alle buurtbussen rijden
Buurtbussen 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 593 (Oldenzaal - De Lutte) en 595 (Haaksbergen - Buurse) rijden voorlopig nog niet. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Veel chauffeurs hebben een hogere leeftijd en vallen in een risicodoelgroep. Zij wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert.

Alle ritten van de buurtbussen die rijden zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek daarom altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

/getmedia/bff88cc2-9533-4450-95ec-ac93e4a3dcc4/Foto-chauffeur-wervingscampagne-TwentsFlex.jpg?width=5184&height=3456&ext=.jpg

Buurtbuschauffeurs gezocht

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? Lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers personenvervoer te verzorgen voor inwoners uit je eigen woonomgeving? Word dan chauffeur op de buurtbus. In Twente worden nieuwe buurtbusprojecten opgestart en bestaande projecten uitgebreid.

Maak deel uit van een gezellig team

Ronald Huiskes is coördinator van de buurtbus en enthousiast over de functie die de vrijwilligers uitvoeren. 

"Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar. De sfeer binnen de vereniging is goed, regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd.

"In Twente zijn verschillende buurtbusverenigingen die geheel zelfstandig werken met Syntus als opdrachtgever. Dat werkt heel prettig”, aldus Ronald. 

Een vrijwillige functie

Op sommige trajecten maken niet zoveel mensen gebruik van de bus. Om die plekken toch bereikbaar te houden, zet Syntus hier 8-persoons buurtbussen in. Dat is beter voor het milieu en beter te betalen. Deze busjes worden bestuurd door vrijwilligers met een B-rijbewijs. Deze vrijwilligers doen dit gemiddeld 4 uur per week en vinden het leuk dit als hobby erbij te doen.

Meld je aan!

Ben je sociaal vaardig, één dagdeel per week beschikbaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B en kom je uit de omgeving? Meld je dan aan als vrijwilliger. We nemen contact met je op en vertellen je graag meer over de functie buurtbuschauffeur. 

Vul het onderstaande formulier in om je op te geven of als je meer informatie wilt over de andere verenigingen. 
 
Ik ben de volgende dagdelen
beschikbaar:


Mijn interesse gaat uit naar de
volgende buurtbuslijn(en):


Security code: