Buurtbuschauffeurs gezocht

/getattachment/Buurtbus/Buurtbus-Twente.png?lang=nl-NL&width=4408&height=1793&ext=.png

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? Lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers personenvervoer te verzorgen voor inwoners uit je eigen woonomgeving? Word dan chauffeur op de buurtbus. In Twente worden nieuwe buurtbusprojecten opgestart en bestaande projecten uitgebreid.

Maak deel uit van een gezellig team!

Henk Rensink is Coördinator Buurtbus bij Syntus Twente. Hij vertelt enthousiast over de vrijwilligersfunctie: “Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar. De sfeer binnen de vereniging is goed, regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd.”

"In Twente zijn verschillende buurtbusverenigingen die geheel zelfstandig werken met Syntus als opdrachtgever. Dat werkt heel prettig”, licht Henk toe.

Een vrijwillige functie

Op sommige trajecten maken niet zoveel mensen gebruik van de bus. Om die plekken toch bereikbaar te houden, zet Syntus hier 8-persoons buurtbussen in. Dat is beter voor het milieu en beter te betalen. Deze busjes worden bestuurd door vrijwilligers met een B-rijbewijs. Deze vrijwilligers doen dit gemiddeld 4 uur per week en vinden het leuk dit als hobby erbij te doen.

Iets voor jou?

Ben je sociaal vaardig, één dagdeel per week beschikbaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B en kom je uit de omgeving? Of heb je vragen? Vul dan het onderstaande formulier in:
 
Ik ben de volgende dagdelen beschikbaar:


Multiple choice:


Sluiten De website(s) van Keolis Nederland (voorheen Syntus) gebruiken bij bepaalde functionaliteiten cookies.