Tot (ten minste) 18 januari geen buurtbussen

De overheid heeft maandag 14 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het openbaar vervoer: reis alleen als het noodzakelijk is. Hierdoor maken er nog minder reizigers gebruik maken van het OV. Daarom verlengen wij de kerstvakantiedienstregeling en rijden de buurtbussen voorlopig niet tot (ten minste) tot 18 januari 2021. 

Of (een gedeelte van) de buurtbussen vanaf 18 januari weer gaan rijden, is afhankelijk van de persconferentie van 12 januari. Daarom adviseren wij je om onze website in de gaten te houden. 

/getmedia/bff88cc2-9533-4450-95ec-ac93e4a3dcc4/Foto-chauffeur-wervingscampagne-TwentsFlex.jpg?width=5184&height=3456&ext=.jpg

Buurtbuschauffeurs gezocht

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? Lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers personenvervoer te verzorgen voor inwoners uit je eigen woonomgeving? Word dan chauffeur op de buurtbus. In Twente worden nieuwe buurtbusprojecten opgestart en bestaande projecten uitgebreid.

Maak deel uit van een gezellig team

Ronald Huiskes is coördinator van de buurtbus en enthousiast over de functie die de vrijwilligers uitvoeren. 

"Het is leuk om met een club mensen in een vereniging iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden we het openbaar vervoer in de buurt bereikbaar. De sfeer binnen de vereniging is goed, regelmatig worden er buiten de diensten gezellige activiteiten georganiseerd.

"In Twente zijn verschillende buurtbusverenigingen die geheel zelfstandig werken met Syntus als opdrachtgever. Dat werkt heel prettig”, aldus Ronald. 

Een vrijwillige functie

Op sommige trajecten maken niet zoveel mensen gebruik van de bus. Om die plekken toch bereikbaar te houden, zet Syntus hier 8-persoons buurtbussen in. Dat is beter voor het milieu en beter te betalen. Deze busjes worden bestuurd door vrijwilligers met een B-rijbewijs. Deze vrijwilligers doen dit gemiddeld 4 uur per week en vinden het leuk dit als hobby erbij te doen.

Meld je aan!

Ben je sociaal vaardig, één dagdeel per week beschikbaar, in het bezit van een geldig rijbewijs B en kom je uit de omgeving? Meld je dan aan als vrijwilliger. We nemen contact met je op en vertellen je graag meer over de functie buurtbuschauffeur. 

Vul het onderstaande formulier in om je op te geven of als je meer informatie wilt over de andere verenigingen. 
 
Ik ben de volgende dagdelen
beschikbaar:


Mijn interesse gaat uit naar de
volgende buurtbuslijn(en):


Security code: